Фестиваль Файного Міста відбудеться у Польщі в серпні. Що чекає на гостей?

Фестиваль Файного Міста відбудеться у Польщі в серпні. Що чекає на гостей?

Польське місто-рятівник Жешув запрошує на фестиваль Файного Міста, який відбудеться 26-28 серпня.

Мер міста Жешув дуже задоволений з нагоди співпраці з українською стороною і з організаторами Файного Міста. Фестиваль «Рокова Ніч» у Польщі активно розвивається і цього року відбудеться його 17з-ий випуск. Організатори задоволені тим, що саме цього року можуть разом провести такий чудовий фестиваль, який триватиме три дні.  

– Оскільки в країні триває війна, проведення безпечного фестивалю неможливе, тому виникла ідея провести його у Польщі, об’єднавшись з 17-м фестивалем Rockowa Noc. Ми хочемо, щоб ця подія стала ковтком свіжого повітря для тих, хто з початком повномасштабного вторгнення був змушений покинути свої домівки, а також, аби благодійний фестиваль Faine Misto x Rockowa Noc став виявом вдячності місту-рятівнику та знаком дружби між українцями і поляками, – говорить Конрад Фійолек, бургоміст Жешува.

Відео дня

Зазвичай Rockowa Noc відбувається на вихідних, але цьогоріч організатори додали ще один фестивальний день, аби зробити спільну хорошу справу разом із українськими колегами.   

Команда організаторів фестивалю Файного Міста від початку війни збирає кошти на захист України. Українським бійцям передали допомоги на 35 млн гривень. Тому цей благодійний фестиваль допоможе зібрати додаткові кошти для захисту України та сімей поранених і загиблих бійців. Захід відбуватиметься у місті, яке прийняло найбільшу кількість українців, які шукали притулок. За цей неоціненний вклад 22 травня 2022 року рішенням Президента України Володимира Зеленського місто Жешув отримало звання місто-рятівник. 

– Фестиваль буде тривати з 26 по 28 серпня. Так як він буде проходити просто неба, то це дасть можливість пережити справжні емоції. Загалом у досягненні поставлених цілей нам будуть допомагати артисти, яких ми пропонуємо для першого фестивального дня. Серед таких будуть IGNEA, Space of Variations, SICK SOLUTION. Перших два мають на своїх рахунках вже чимало концертів у Європі. SICK SOLUTION – це молодий та перспективний гурт, який був присутній на кожному благодійному фестивалі Файного Міста. Всіх інших артистів будемо оголошувати згодом так само, як і лінк на продаж квитків, – говорить Володимир Пасяка, співвласник та співзасновник фестивалю Файного Міста. 

До кінця липня також назвуть атракції фестивалю, які зараз готуються для відвідувачів. Це будуть розважальні локації і приємні, ексклюзивні сувеніри, так як до цього їх ще не продавали. 

Також буде організовано Rock City – це рокове містечко, так би мовити місто в місті, в якому буде дуже багато енергії, позитиву, а також зони для відпочинку, релаксу і звісно ж активності. 

Квитки на Rockowa Noc 2022 27 та 28 серпня вже є в продажу, тому усіх бажаючих запрошуємо на цей фестиваль, так як організація відбувається на вищому рівні, і враження будуть відповідними, –  додає Мартин Дзєдіц, директор жешувської «Естради». – Про квитки на Файне Місто 26 серпня ми повідомимо згодом. 

Організатори сердечно запрошують всіх фанів року до Жешува, а навіть якщо ви не є фанатом, то все одно приїжджайте, і емоції та приємні спогади вам гарантовані. 

 

Довідка

Уся інформація стосовно фестивалю буде розміщена на сторінці https://www.facebook.com/fainemisto.

 

Автор: Тетяна Бакай

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up