Головні «фішки» фестивалів «Співоче поле. Тернопіль-2017» та «Цвіт вишиванки»

Головні «фішки» фестивалів «Співоче поле. Тернопіль-2017» та «Цвіт вишиванки»

Другий мистецький фестиваль «Співоче поле. Тернопіль» відбудеться 13-14 травня у парку Національного Відродження. Він присвячений Дню Матері. У рамках «Співочого поля. Тернопіль» відбудеться етап Всеукраїнського творчого марафону «Мистецтво єднає Україну» та дев’ятий Всеукраїнський фестиваль «Цвіт вишиванки».

На тернополян та гостей чекають чимало сюрпризів. Зокрема знаний тернопільський ресторатор Ігор Парій та відомий український журналіст і телеведучий Костянтин Грубич спільно з колегами спробують встановити новий гастрономічний рекорд з приготування старовинної української страви шпундру. Спеціальним гостем фестивалю буде легенда української естради Валерій Маренич. 14 травня тернополян «заводитиме» гурт «Тартак». Усі, хто завітає на це свято, стануть свідками ще одного рекорду – міжнародного вишитого рушника єднання довжиною понад 12 метрів.

У програмі фестивалю передбачені різноманітні конкурси, розваги для дорослих та дітей, спортивні змагання тощо. У ці дні на Співочому полі та на прилеглій до нього території діятимуть містечка народних майстрів, благодійні та еко-ярмарки, відбуватимуться майстер-класи, працюватимуть павільйони закладів громадського харчування, пройде турнір «Шашки на лаві», змагання «Богатир Тернополя». Тут виставлять ляльок-мотанок, зброю з АТО, продемонструють бойовий гопак, проведуть козацькі забави, сімейно-родинні вікторини та конкурси. На фестивалі презентують творчість молоді, на горіховій алеї відбудеться локація  «Малюємо свою сім’ю», біля фонтану – поліцейський квест. Від Архикатедрального собору Тернополя до Співочого поля йтиме парад сімей. Свято доповнять виступи учасників Всеукраїнського творчого проекту «Мистецтво  єднає Україну», ігри, конкурси й забави. Для дітей учасників АТО безкоштовно працюватимуть атракціони. А особливої яскравості дійству додасть розмаїття вишиванок на фестивалі «Цвіт вишиванки».

Маренич і «Тартак»

Відео дня

Не менш насиченою та цікавою обіцяє бути культурно-мистецька програма, участь у якій візьмуть дитячі творчі колективи обласного центру, відомі тернопільські та українські виконавці.

Легенда української естради, кумир старшого покоління українців Валерій Маренич стане спеціальним гостем мистецького фестивалю «Співоче поле. Тернопіль». Пісні з репертуару легендарного «Тріо Мареничів», які ще у 80-х роках минулого століття увійшли у скарбницю української культурної спадщини,  зазвучать зі сцени Співочого поля у виконанні їх автора та ексклюзивно для тернополян і гостей міста. Такий теплий подарунок тернопільській громаді і зокрема, всім жінкам нашого краю напередодні Дня Матері зробила Ліга підприємців «Українська справа».

14 травня легендарний гурт «Тартак» «заводитиме» тернополян і гостей фестивалю «Співоче поле. Тернопіль». Лауреат першої премії фестивалю «Червона рута-97» в жанрі танцювальної музики відгукнувся на запрошення організаторів мистецького дійства і презентує тернополянам вінок музичних композицій.

Кулінарний рекорд і майстер-клас

Козаки обіцяють розгорнути козацьку кухню, а найвідоміші тернопільські ресторатори, кулінари, кухарі пригощатимуть тернополян ексклюзивними стравами. Уже традиційно участь у кулінарних витребеньках місцевих майстрів візьме відомий український журналіст і телеведучий Костянтин Грубич. Справжньою родзинкою зусиль кухарів і рестораторів стане чергове встановлення гастрономічного рекорду України з приготування шпундру та подальшого безкоштовного частування.

Костянтин Грубич планує дати кілька майстер-класів для всіх охочих.

Презентують рушник єднання

На Співочому полі організатори мають намір презентувати  міжнародний вишитий рушник єднання довжиною понад 12 метрів. На один край цього полотна українські умільці нанесли візерунки народної вишивки, популярної у різних районах Тернопілля та Прикарпаття. На іншому – за сприяння Всесвітнього Конгресу Українців –  розмістилися взірці вишивки представників української діаспори з різних країн світу. У центрі рушника майстер художньої вишивки тернополянка Світлана Лазорик вишила емблему всеукраїнського фестивалю «Цвіт вишиванки».

Узор з Тернопільської області вишивали майстри декоративно-ужиткового мистецтва тернополянки: Євгенія Возна, Світлана Галущак, Ірина Галущак, Тетяна Охрицька.

Узор з Франківської області вишивала майстер народного мистецтва України – Олена Абрамович  з с. Річка Косівського району.

Цим рушником організатори хочуть показати, якими прекрасними є узори вишивок, техніку вишивки «хрестик», яка поширена і в Україні, і завдяки нашій діаспорі – у світі.

Організатори масової забави наголошують, що фестиваль, як і всі попередні масові мистецькі заходи під егідою Ліги підприємців «Українська справа», підпорядкований єдиній меті – популяризації українських звичаїв і традицій та культурному розвитку громади. Кожна п’ята гривня буде передана тернопільським волонтерам для придбання автомобіля, яким вони зможуть доправляти допомогу українським воїнам на передову.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up