Хіти 2000-х, які звучали «з кожного чайника»: яку музику раніше слухали всі

Хіти 2000-х, які звучали «з кожного чайника»: яку музику раніше слухали всі

Деякі виконавці та їх музика настільки яскраві, що їх хіти пам’ятають впродовж десятиліть. Ми зробили підбірку музичних хітів 2000-х років українських виконавців, слова яких пам’ятають і досі.

Бумбокс – «Вахтерам»

Гурт «Бумбокс» з’явився у 2004 році у Києві. В основному пісні виконують українською мовою, але є пісні російською та англійською.  Пісня «Вахтерам» з’явилась у 2008 році. Це одна з найбільш відомих пісень гурту. Вона набирає чимало переглядів і в наші дні. З’явилося багато реміксів та каверів на пісню. Навіть якщо ви не знаєте слів, точно чули її приспів.

Океан Ельзи – «Без бою» 

Хоча чимало відомих українських виконавців часто писали свої пісні російською, «Океан Ельзи» співали винятково українською. Чимало їх пісень початку 2000-х слухають і сьогодні. «Квітка», «991», Вулиця» та ще десятки хітів. «Без бою» - стала однією з візитівок гурту. Пісня з’явилася у 2005 році і вже 15 років її продовжують слухати. Чимало композицій отримали новий сенс під час останніх подій в Україні, а мотивуючі рядки «Я не здамся без бою» співають українці у всьому світі.

Відео дня

Вєрка Сердючка – «Все будет хорошо»

Талановитий комедійний актор, співак та композитор Андрій Данилко запам’ятався мільйонам українців своїм образом Вєрки Сердючки. Завдяки яскравому образу, він став відомий далеко за межами України. Пісня «Все будет хорошо» одразу стала хітом. Вона звучала буквально на кожному кроці – її показували по телевізору транслювали по радіо. Жодне застілля чи свято не обходилось без цієї пісні. Навіть зараз її продовжують слухати, про що свідчить мільйони переглядів на YouTube.

Олександр Пономарьов – «Варто чи ні»

Репертуар Олександра Пономарьова складається з україномовних пісень. Пісню «Варто чи ні» написав композитор та співак ще 2004 року. Не кожен може пригадати, що це за пісня, однак приспів «Я люблю тільки тебе» пам’ятає багато українців. Її переспівували як звичайні аматори, так і інші співаки. Мотив цієї пісні навіть поцупив виконавець Артуро Черезо, у своїй пісні «Invisible». Дехто навіть почав закидати Пономарьову, що нібито він скопіював музику у Черезо, хоча «Invisible» з’явилась на 14 років пізніше ніж «Варто чи ні». Щоб справа про плагіат не дійшла до суду, Черезо видалив кліп з Youtube та пояснив, що це був кавер на пісню українця.

Скрябін – «Кинули»

Пісні Скрябіна співають і в наші дні. В останні роки свого життя співак та композитор боровся з несправедливістю в суспільстві. Він не боявся публічно висміяти політиків, та тих, кого вважав ворогами України. На жаль, через трагічну ДТП співака не стало, однак він залишив не один десяток хітів, які співають та слухають і сьогодні. Пісня «Кинули» продовжує набирати перегляди як і багато інших хітів.

ВІА Гра – «Бриллианты»

Ще один гурт, який прогримів у 2000-х – ВІА Гра. Хоча наврядчи хтось згадає, скільки разів мінявся склад гуту, їх пісні слухають і досі. Одна із найбільш популярних та упізнаваних пісень «Бриллианты» очолювала тодішні чарти. Її транслювали усі радіо та переспівували у караоке. Навіть зараз її пам’ятають, про що свідчать свіжі перегляди та коментарі. Слухають і багато інших хітів гурту – «Стоп! Стоп! Стоп!», «Биология», «Бомба», «Попытка №5» та ще десятки інших.

Окрім згаданих виконавців, у 2000-х роках були сотні хітів, які пам’ятають і донині. Це пісні гурту ТІК, Потапа та Насті, ТНМК, Тіни Кароль та багатьох інших.

А яка пісня 2000-х вам подобається найбільше? Кого б додали у цей список? Пишіть у коментарях!

Опитування

А вам подобались пісні 2000-х?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ростислав Гарасимчук

    СПОДІВАЮСЬ, ЩО КОЛИ НАС ПОСАДЯТЬ ЗА ПІРАТСЬКЕ СКАЧУВАННЯ МУЗИКИ, ТО ХОЧА Б РОЗСАДЯТЬ ПО ЖАНРАХ !!!

    ВолодяУкраїна!!! reply Ростислав Гарасимчук

    дуже сподіваюсь коли ти  скинеш фотку в військовій формі уклоніст ростислав=)

    Ростислав Гарасимчук reply ВолодяУкраїна!!!

keyboard_arrow_up