Книготерапія для дорослих: ТОП-5 коротких романів про любов

Книготерапія для дорослих: ТОП-5 коротких романів про любов
  • Що краще може допомогти від кількох годин, які ви проведете за улюбленою книгою?
  • "20 хвилин" продовжує проєкт із цікавими підбірками сучасних книг, що читають у Тернополі.

1. "Щасливі люди читають книжки і п'ють каву" Мартін Люгер Аньєс

Про книгу: Бестселер французької письменниці Аньєс Мартен-Люган — сумна і красива історія жінки, яка після загибелі коханого чоловіка і доньки втрачає сенс існування. Головна героїня заново вчиться жити, кохати, відчувати. Книга про життя, поділене на «до» і «після», про самотність, надію, любов і віру в себе. Життя головної героїні водночасі руйнується, коли в автокатастрофі вона втрачає найцінніше – коханого чоловіка і маленьку донечку. Діна вчиться наново жити, збираючи себе по шматочку, тамуючи невимовний душевний біль. Захоплива історія, яка не дасть вам відволіктись до останньої сторінки., а закривши книгу вам захочеться продовження, бо закінчується все, як завжди, на найцікавішому. 

 

Відео дня

2. "Чоловік з моїм іменем" Іван Байдак

Про книгу: Іван Байдак неочікувано ввірвався у літературний світ у 2013 році з незвичною за форматом книгою «Особисто Я особисто Тобі». Незвичною тому, що написана за схемою, як працюють гіперпосилання в інтернеті. Тобто, у читача є можливість вибору і він самостійно формує сюжет, у залежності від того, як на його думку вчинив би персонаж. Тому, не зважаючи на маленький формат, у цій книзі ховається кілька історій. Чудова спроба дати відповідь на риторичне питання «Як би було, якщо тоді я вчинив би ось так?» або зазирнути у майбутнє «Що буде, якщо я виберу цей шлях, а не той..?». Ця та усі його наступні книги поєднує складний психологізм стосунків, екзистенціалізм і надзвичайно витончені та елегантні роздуми.

3. "Людина в пошуках справжнього сенсу" Віктор Франкл

Про книгу: Маленька блакитна книжечка поміститься у будь-яку сумочку і навіть у кишеню чоловічого піджака. Проте історія, яку розповідає Віктор Франкл  переверне усе з ніг на голову і примусить думати над прочитаним не одну ніч. Написана на одному подиху (за 9 днів) і опублікована одразу після другої світової війни, 1946 року. Відверто, щиро, а головне життєствердно психіатр описує власний досвід ув’язнення у концтаборах Терезієнштадту, Аушвіцу, а згодом і перебування у Дахау. Майже трирічне поневіряння у нелюдських умовах не тільки не знищило фізично, не зневірило і не зламало, а й дало віднайти у собі сили для того, щоб жити далі, бачити сенс і радість. Ця праця покладена в основу нового методу психотерапії – логотерапії.

4. "Рік хюґе по-данськи. Секрети найщасливішої країни у світі" Гелен Расселл

Про книгу: Це розповідь колишньої англійки, яка емігрувала у данську провінцію. Усі зараз думають, як же там класно жити, адже Данія вважається найщасливішою країною світу. Ось тільки книга не лише про це. Авторка пише про податки, правила облаштування на новому місці, адаптацію до правової системи цієї країни і навіть правила піднімання прапора. А ще відверто та дотепно розповідає про всі плюси та мінуси, з якими вона стикається у цій далекій країні.  

5. "Літак без неї" Мішель Бюссі

Про книгу: На сторінках своєї книги Мішель Бюссі виклав детективне розслідування довжиною у 18 років, щоби з’ясувати одне: ким насправді є дівчинка, яка врятувалася під час масштабної авіакатастрофи – спадкоємицею заможної родини з Парижа чи дитиною із простої дьєппської сім’ї? Драматичний зачин обіцяє, що історія так просто не відпустить. Але уважні й ретельні читачі мають всі шанси дізнатися відповідь на головне запитання заздалегідь. Приватний детектив Кредюль Гран-Дюк веде детальні щоденникові записи, якими, власне, автор намагається щосили тримати читача в психологічній напрузі протягом усієї книги.

 

 

А вам достатньо гарної книги, щоб гарно відпочити? Які ще підбірки вам було б цікаво побачити на сайті "20 хвилин". Відповідь залишайте у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ірина Турчин

    Осінь?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії Від читача 17:19 У квітневому топі вакансій на Тернопільщині - водій, продавець, кухар, швачка, медсестра, лікар 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня 11:30 У Тернополі відбудеться сесія міської ради — які питання вирішать 11:20 Лазерна епіляція Сandela 2+1. Кожна 3-тя процедура в подарунок! (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up