Книжкотерапія для дорослих : ТОП-5 коротких романів про почуття

Книжкотерапія для дорослих : ТОП-5 коротких романів про почуття
  • Гарна книга - це те, що доповнить затишок осіннього вечора. Знайомтесь із добіркою цікавих романів, які легко можна "проковтнути" за два-три дні.
  • "20 хвилин" продовжує рубрику із цікавими підбірками книг сучасних авторів.

1. "На запах м'яса" Люко Дашвар

Про книгу: Сюжет нового роману «На запах м’яса», розгортається навколо дівчини Майі, яка хотіла втекти від гонитви за химерним, покинути щоденний «тваринний» світ та знайти забуття. Покинутий хутір, що загубився серед лісів, — саме те, що треба. Це гарна можливість закінчити своє життя, чи, може, почати нове? Саме тут, серед щирих почуттів і давніх легенд, вона знову повірила в себе. Повірила, що можна жити не заради себе чи якоїсь примхи, а жити заради життя. Але чи надовго це? Адже потяг до м’яса неможливо заглушити, і спрага до «красивого життя», наче голод, висотує з тебе всі сили, вмовляє повернутися до міста і забрати те, що тобі належить.

2.  "Щасливі люди читають книжки і п'ють каву" Аньєс Мартен-Люган.

Відео дня

Про книгу: Бестселер французької письменниці Аньєс Мартен-Люган — сумна і красива історія жінки, яка після загибелі коханого чоловіка і доньки втрачає сенс існування. В чарівному Парижі живе Діана, власниця затишного літературного кафе під назвою «Щасливі люди», кохана дружина і любляча мати. Вона обожнює свою сім’ю, любить читати книги та насолоджуватись запашною кавою. Головна героїня заново вчиться жити, кохати, відчувати. Книга про життя, поділене на «до» і «після», про самотність, надію, любов і віру в себе. 

3. "Закохані в книжки не сплять на самоті" Аньєс Мартін-Люгер 

Про книгу: Ця повість — продовження історії жінки, яка, втративши коханого чоловіка і маленьку доньку, щосили намагається віднайти сенс існування й повернутися до повноцінного життя. Все їй начебто вдається: має вірного приятеля, улюблену справу, чоловіка, який кохає її ніжно і трепетно. Але думками Діана повертається в далеку Ірландію, де у час безвиході та розпачу їй пощастило знайти відданих друзів і, здається, справжню любов, — хоча посттравматичні страхи і не дали їй зізнатися собі в цьому. Зрештою, попри сумніви, вагання і невпевненість, Діані вдається розпізнати свою істинну долю й ступити їй назустріч.

 

 

4.  "Читець" Бернхард Шлінк 

Про книгу: «Читець» – історичний роман, який став першим німецьким твором, що потрапив до списку бестселерів «The New York Times». Успішна екранізація тільки ще більше популяризувала книгу Бернхарда Шлінка. У центрі оповіді – Міхаель Берг і Ханна Шміц. Значна різниця у віці головних героїв, війна та нацизм – теми, які роблять роман знаковим. 15-річний Міхаель закохується в 36-річну Ханну, вона часто просить його читати їй книги; потім жінка зникає на 8 років. Вдруге герої зустрічаються на суді проти нацистських злочинців.

5. Ніка Нікалео "Квітникарка"

Про книгу: Вікторії завжди здавалося, що її шлюб щасливий та безтурботний. Але одного разу вона переконалася у зраді чоловіка на власні очі. І якби не найкраща подружка Мар’яна, Віка ніколи б не наважилась на зміни, адже з чоловіком їх пов’язує син. Вікторія знаходить у собі сили жити далі, творить себе, закохується і мріє про нову родину, про ще одну дитину, донечку. Їй постійно сниться дівчинка, яка здається знайомою і кличе Віку мамою, що її страшенно лякає і бентежить. Та життя жінки летить шкереберть, коли під час гінекологічного огляду в неї виявляють пухлину. Лікувати її береться гінеколог з бездоганною репутацією та жахливим характером...

А які ще підбірки вам було б цікаво побачити на нашому сайті? Залишайте у коментарях назви романів, які ви радите для читання. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби 13:50 Чортківські ліцеїстки здобули перемогу на Всеукраїнській олімпіаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up