Ловіть зиму за хвіст! Ми підготували ТОП небанальних та бюджетних місць для відпочинку в Карпатах

Ловіть зиму за хвіст! Ми підготували ТОП небанальних та бюджетних місць для відпочинку в Карпатах
Фото Романа Задорожного
  • Після свят ажіотаж в Карпатах стих, а ціни - впали. Переконують працівники туристичної сфери.
  • Ми підготували для вас цікаві місця відпочинку в горах, а як бонус розказуємо де можна відпочити в межах області. Усе читайте в матеріалі. 

— Зимовий відпочинок в горах — це любов. Ми з друзями їздили в Карпати 17-го січня і емоцій залишилось дуже багато, —розповідає тернополянка Світлана. — Жили в Яблуниці, це за 15 хвилин від Буковелю. Попали якраз на період, коли після свят людей було не так вже багато. 

Дівчина каже, що компанія вирішила не шукати туроператора для поїзки, тож житло шукали самі. 

— Ми зупинились у приватній садибі, — продовжує дівчина номер коштував 1600 гривень за добу. Скільки точно витратили важко сказати, але близько трьох тисяч гривень. Встигли і у чанах посидіти, і баноша скуштувати і покататись на лижах, звісно.

Відео дня

Немає опису.

Куди тримаємо дорогу? 

— Локдаун на відпочинок в Карпатах вплинув навіть позитивно, тому, що більшість людей відмовились від відпочинку закордоном і поїхали чи збираються відпочивати в Україні, — розповідає ініціатор туристичного проєкту "ФайноБус" Роман Задорожний. — Картати завантажені і навіть перевантажені. Такі курорти, як Буковель дуже завантажені, але можна і знайти спокініші місця. 

Немає опису.

Роман Задорожний каже, що і на свята цьогоріч ціни не особливо зростали, якщо не враховувати ТОП-місць, типу гірсько-лижного курорту, типу Буковеля. 

— Люди активно мандрують цієї зими. Менше фотографій з-за кордону і більше фотографій з Українських Карпат. Останній рік усім показав, що треба встигати відвідати все, що тільки можна. І тому люди шукають можливість побачити більше. — каже Роман.

ТОП-3 місця в Карпатах та на Тернопільщині

Роман Задорожний має чималий досвід подорожей Україною. Тому ми попросили назвати його три небанальних та бюджетних місця для зимового відпочинку в Карпатах.

— Якщо виключити ті місця, до яких всі звикли, з моїх рекомендацій — Дземброня і Верхня Дземброня, Закарпаття і варіанти поєднання з Закарпацькими атракціями і сходженнями на зимові гори, до прикладу в межах Синевиру і ТОП-3 - це невисокі гори в районі Косова, куди легко можна поїхати навіть із дітьми.

Дземброня зимой: история одного заката

Довідка: Село Дземброня (до 2009 р. Берестечко) має статус гірського населеного пункту, який розташований на території 843 га, має протяжність 10 км. В селі налічується 112 дворів, в яких проживає 245 осіб. Відноситься до Бистрецької сільської ради. 

На південний захід від села на потоці Мунчель (впадає у річку Дземброню) можна побачити каскади водоспадів, які мають назву Дзембронські (інший варіант — Смотрицькі). Загальна висота перепаду води — близько 100 м, висота найвищого каскаду — 10 м.

З полонин Степанський та Косарище, розташованих на північ над селом, у добру погоду відкривається мальовничий вигляд Чорногірського хребта.

Скільки коштує житло

У мережі аналізуємо ціни на житло в Дземброні. І дивуємось - у приватному секторі ніч коштує лише кілька сотень гривень.

Хоча "куплятись" на ціни, вказані в мережі не варто. Адже задля того, щоб привабити клієнтів, на рекламних оголошеннях часто вкахують найнижчу вартість номера. А крім того на оголошеннях, які нижче вартість проживання лише однієї особи. Отож за номер на двох доведеться заплатити вдвічі більше. 

А ще часто номер можна забронювати лише на дві і більше ночей. І ці правила стосуються практично усіх місць відпочинку.

Національний парк Синевир 

Як виглядає карпатське озеро Синевир узимку. ФОТО

Довідка:

Синевир – це найбільше за площею озеро України, розташоване в самій глибині гір. Воно є найбільш відомим озером, розташованим в Карпатах. Його загальна площа складає близько семи гектарів. Озеро живлять струмки.Синевир є найціннішою природною пам’яткою природного парку з ідентичною назвою.

 

Скільки коштує житло

Житло у місті Синевир шукаємо на сайті Booking.com. Номери знайти тут можна і за 350 гривень і за понад тисячу. Оптимальний варіант - невеликі садиби, ніч в яких коштує від 500 гривень.

м. Косів 

Довідка: 

Ко́сів — місто в Україні, районний центр Косівського району Івано-Франківської області, адміністративний центр Косівської районної ради, адміністративно-торговельний осередок галицької Гуцульщини. Розташоване біля підніжжя Українських Карпат, у долині річки Рибниці, притоці Прута. 

У вересні 2004 року місту Косів надали новий статус — місто-курорт Косів

До слова, авторка цього матеріалу ділисть і власними враженнями від відпочинку в одному з готелів в Косові.

— Ми відпочивали в Косові наприкінці осені. Вирішили поїхати на два дні. Затиште тихе містечко за неподалік від  Коломиї, де туристів було небагато. За житло, а ми орендували котедж для двох, у той період платили 800 гривень за одну ніч. Місечко дуже красиве, щоправда закладів для туристів там дуже мало. Тож якщо ви їдете лише до природи - то вам саме туди. 

Курорт Косов: отдых в зимних Карпатах

Скільки коштує житло:

Вартість житла за ніч 500-600 гривень.Ми перевірили чи актуальні ціни в кількох готелях. Усюди вказана ціна відповідає дійсності. Проте, відпочинок радять планувати завчасно аби на бажану дату був вільний номер.

А куди на Тернопільщині?

Крім того, Роман радить "вирватись" на недалеку поїздку в рідній області і, як бонус, назвав три місця, куди варто поїхати на Тернопільщині взимку. 

— Тернопілля стало ще цікавішим цього року, бо останній рік-другий дороги дозволяють подорожувати тут навіть взимку, — каже пан Задорожний. 

Отож, взимку Роман радить відвідати "місце сили" Монастирок. І цю поїздку можна поєднати з відвідинами печер.

Водоспаду “Дівочі сльози” більше немає. Скеля обвалилася у Дністер |  Терміново новини Тернополя

Гора Бохид, село Городниця

Презентація"Гора Бохіт -язичницьке городище"

Кременецькі гори

Засніжений Кременець вражає своєю зимовою красою (ФОТО) | Новини Тернополя  та області - Галас

Чи знизились ціни після свят

Про ціни впіслясвяткових Карпатах говоримо з директоркою туристичної агенції "Край відпочинку" Ольгою Гуменюк. 

—  Святковий відпочинок він завжди дорожчий, аніж звичайний період. Тому подорожі після свят —  це бюджетніше, —  каже пані Гуменюк. —  Перед тим, як обрати місце, сплануйте бюджет та основні цілі поїздки. Якщо ви збираєтесь покататись на лижах —  можете зупинитись в Яблуниці чи Микуличині і їздити без перешкод кататись на лижах в Буковелі. Якщо фінанси дозволяють - шукате де жити в самому Буковелі.  

Готель для відпочинку можна забронювати заздалегіть. І ціни тут коливаються від кількох сотень до кількох тисяч гривень за ніч. 

Читайте також: Орендувати житло на Новий рік у Карпатах або Тернополі: ми зробили підбірку помешкань. Дивіться ціни

Директорка турфірми також розповідає, що чимало тернополян для короткотривалого відпочинку обирають екскурсійні тури. Це також коштує недорого, а встигнути побачити навіть за два дні можна багато.

— Такі тури зазвичай організовують на два дні з ночівлею у Карпатах. І коштують вони від тисячі гривень за людину. Деякі з них включають харчування, - каже Ольга Гуменюк. 

А ви любите зимовий відпочинок в горах? Пишіть відповідь у коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Bobo Black

    ПНХ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up