Маги-козаки, кіборг-Ленін та червоноармійські зомбі: які українські комікси купують тернополяни

Маги-козаки, кіборг-Ленін та червоноармійські зомбі: які українські комікси купують тернополяни
  • Історичні, фантастичні на основі повістей Івана Франка – такі є українські комікси. Хоча їм ще далеко до видань MARVEL та DC, багато тернополян читає їх з не меншим захопленням.
  • Ми підібрали найцікавіші комікси, які купують у Тернополі.

Як розповідають в одній з тернопільських книгарень, комікси привертають увагу все більшої кількості людей. Окрім історій про Бетмена, Відьмака та багатьох інших популярних героїв, тернополяни звертають увагу на українські видання. Одні з них намагаються копіювати західні комікси, що не всім подобається, однак деякі графічні романи мають своїх унікальних персонажів та свою історію. Багато коміксів переосмислюють життя реальних українських персон. Тому українські комікси мають багато прихильників.

Герой поневолі

(Міхай Тимошенко, Кирило Горішний)

Відео дня

В основі коміксу лежить однойменна повість Івана Франка про події у Львові під час європейських революцій середини ХІХ століття, відомих як “Весна Народів”. Оригінальний текст переданий не в повному обсязі. Деякі герої коміксу представлені карикатурно та шаржовано. Герої не мають супер-здібностей. Комікс спонукає своїх читачів ознайомитися і з іншими творами українських письменників.

 

Укрмен. Початок

(Федір Левченко, Анатолій Тягур)

Ще один український комікс розповідає про подвиги супергероя Укрмена. Події розгортаються в альтернативній реальності, де вибух на ЧАЕС вплинув на все живе. У декого через це розвинулися суперздібнсті. Головний антагоніст коміксу – доктор Хімікат, який створив мутантів, щоб викрасти плутонійовий випромінювач і лише Укрмен може завадити підступним планам злодія. Комікс виконаний в стилі класичних видань MARVEL та DC.

 

Володимир Князь Київський

(Лі Ванаселья, Бранко Йованович)

Графічний роман виконаний в стилі класичних коміксів. Там описують життя Володимира Великого, та проблеми, з якими він зіткнувся під час релігійної реформи. Комікс розрахований на старшу аудиторію, а не на дітей, оскільки вікове обмеження графічного роману 16+.

 

Даогопак

(Максим Прасолов, Олег Колов)

Український комікс у трьох томах описує пригоди козаків-характерників із лицарського ордену магів і майстрів бойових мистецтв Запорізької Січі. Стиль виконання роману поєднує стиль західних коміксів та японської манги. За сюжетом, три козака — Олесь Сковорода, Тарас Пересічеволя, і характерник Мозговий відправляються з розвідувальною місією до Туреччини під виглядом мандрівних артистів. Таке завдання ставить їм кошовий Отаман. Вони мають визволити полонених козаків, яких змушують працювати на нового султана в Анталії. Але в справу втручаються негадані сили та обставини.

 

Воля: The Will

(Денис Фадеєв, Олексій Бондаренко)

Серія українських графічних романів виконана в жанрі альтернативної історії та дизельпанку. Події розгортаються у альтернативному світі, де Українська Держава зберігає свої позиції та змінює хід світової історії. У графічному романі можна побачити видатних історичних персон у стилі дизельпанку. Це Симон Петлюра, Михайло Грушевський, Володимир Вернадський, Павло Скоропадський, Володимир Ленін та багато інших.

 

А як ви ставитеся до українських коміксів? Діліться своїми думками у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Володимир

    Всі комікси дуже класні. Щиро радий, що у нас таке роблять
  • Володя Україна :)

    Я здетинства обожнюю комікси але вони якось зникли в якийсь час навіть колекціонував люблю цікаві пригоди коміксів хоча вони були не дешеві
  • Герасимчук Ростислав

    Не уявляю, щоб фани зе читали такі комікси.

    Елена Баскова reply Герасимчук Ростислав

    Ви справді вважаєте, що інакоміслячі люди не вміють читати, або не мають діток?)

keyboard_arrow_up