Макс Кідрук представив у Тернополі новий роман про жахи

Макс Кідрук представив у Тернополі новий роман про жахи

Автор бестселерів «Бот», «Твердиня», мандрівник письменник Макс Кідрук спілкувався із тернополянами 13 травня під час фестивалю «Ї». Він розповів про свій новий роман та обставини, які привели його в літературу.

 

На фестивалі «Ї» письменник презентував свій новий роман «Не озирайся і мовчи». За словами Кідрука, в книзі є сильний елемент хорору - літературних жахів.

 - Книга містить епізоди, які викликали в перших читачів справжній жах, – анонсує Кідрук. -  Після прочитання книги, думаю, підлітки боятимуться возитися ліфтом туди-сюди, бо в тут є вражаюча історія, пов’язана із ним. Роман буде розповідати про декількох молодих людей, які блукають у паралельних світах. Я люблю використовувати нові досягнення науки в своїх романах, і в новому також є слід від новітніх віянь у фізичній науці – ідеї Мутитиверсуму, просторово-часових коридорів, квантової фізики і тому подібні круті речі.  

Кідрук розказав, що любов до літератури йому прищепив батько. Він читав перед сном хлопчику книги, і той змалечку вчився розвивати власну фантазію. Проте, стати професійним письменником, Кідрук вирішив лише у 2000-х, коли книги почали приносити, хоча б який-небудь фінансовий дохід. За фахом він інженер і використовує професійні знання для побудови сюжету своїх книг. .

Відео дня

Творчість Максима Кідрука має дві основних форми: подорожня проза (травелоги). яка описує враження письменника від країн, в яких він побував. Бразилія, Мексика, Південна Африка, – зі всіх куточків земної кулі Кідрук привозить матеріал для інформативних та захоплюючих пригодницьких книг.  З іншого боку, Кідрук є піонером перспективного жанру технотрилера. Жанр, поєднує детальний опис гостросюжетної інтриги із описом сучасних технологій та науково-популярним підтекстом. Роман «Бот», наприклад, розповідав про українського програміста, який написав комп’ютерний код для управління людиноподібними істотами, ботами. Коли в чилійській пустелі, андроїди перестають підкорятися людським наказам і бунтують, українцю доводиться відправитись на протилежний кінець світу, щоб зупинити революцію розумних машин. Книга була написана під сильним впливом американських родоначальників напрямку, Майкла Крайтона і Тома Кленсі. Однак, за декілька років Кідрук став достатньо самостійним, у підборі тем та сюжетів, автором і сформував велику аудиторію поціновувачів технотрилера. В своєму останньому творі – «Зазирни у мої сни» автор описує технічну можливість візуалізації снів, вписуючи наукові досягнення в кримінальну фабулу. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up