Маленьких тернополян запрошують на «Фестиваль дитинства»

Маленьких тернополян запрошують на «Фестиваль дитинства»
  • Квести, боді-арт, забави з елементами правознавства, спільні читання та чимало інших цікавинок чекають на гостей «Фестивалю дитинства», який відбудеться у Тернополі.  
  • 1 червня з 14 до 18 години на Театральному майдані чекають  дітей та їхніх батьків.

- Такі дійства для дітей вкрай потрібні, адже в місті проводять безліч найрізноманітніших фестивалів для дорослих, у той час для діток заходів обмаль, - розповідає представник ініціаторів фестивалю Ірина Яремчук. - Свято вирішили провести у День захисту дітей. 

За словами Ірини Яремчук, формат фестивалю обрали не випадково: свято міститиме не тільки розваги, а й освітні елементи. Так, діти візьмуть участь у спортивних естафетах, у правовому квесті, дізнаються про галицьких лицарів та просто гарно проведуть час. 

— Ми вважаємо, що діти мають проводити дозвілля цікаво, але щоб це було також змістовно. Тому в легкій ігровій формі дітки зможуть пізнати багато нової інформації. Відбудуться цікаві квести про права дітей. Також, щоб показати дітям, що фізкультура — це весело, проведемо спортивні естафети. А батькам, у той же час, розкажемо про їхні права у батьківському самоврядуванні навчальних закладів. Ще однією проблемою є те, що сучасні діти багато часу проводять з ґаджетами, рідше виходячи на вулицю, це погано впливає на здоров’я. Ми дуже раді, що відома спортсменка Лілія Проць, яка працює з дітками, вирішила взяти спортивну частину дійства на себе. Відтак маленькі тернополяни зрозуміють, що спорт — це не тільки корисно, а й весело, — коментує інша представниця ініціаторів фестивалю Ірина Яремчук. 

Ідея організувати «Фестиваль дитинства» виникла в активістки однієї з політичних партій Діани Кондри. Вона рада, що всі охоче пішли їй на зустріч. 

— Найперше згадуються свої дитячі роки. Тоді у супермаркетах часто організовували в цей день солодкі сюрпризи для дітей, це дуже тішило. Виникла ідея не тільки почастувати і повеселити, а й розказати про права, залучити до активного проведення дозвілля. Плюс, це літо, гарна нагода зібрати дітей разом, показати, що час можна провести змістовно, гарно, всім разом бавитись, — розповідає Діана Кондра. 

Активістка додає, важливо, аби молоді люди з дитинства розуміли, що варто не лише сидіти в ґаджетах, а проводити активно час з однолітками, рухатись, навчатись. Якщо робити це в ігровій веселій формі, то дітям це має сподобатись, сподіваються організатори. 

Чемпіонка світу з пауерліфтингу, спортсменка та організаторка заходів для дітей Лілія Проць каже, що важливо виводити дітей на вулицю, та проводити активно час всієї сім’єю.

— Брати участь в естафетах — важливо та цікаво, адже діти не просто граються, вони вчаться командній грі, дисципліні, організованості, вчаться вболівати. В такі моменти проявляють фізичні якості та логічні здібності. Тож можуть приходити всі, не зважаючи на вік. Навіть у півтора-два рочки діти разом з батьками радо беруть участь у вікторинах, — розказує Лілія Проць.

На діток чекають подарунки, яскраві враження від боді-арту, зустріч зі справжнім галицьким лицарем та читання з улюбленими татусями. Участь у фестивалі безкоштовна, повідомляє прес-служба організаторів фестивалю.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up