Книги, які має прочитати кожен: ТОП-5 книг на літо від тернополянки

Книги, які має прочитати кожен: ТОП-5  книг на літо від тернополянки
  • Літо - час, щоб мріяти і насолоджуватись відпочинком. Для гарного настрою інколи варто просто прочитати добру книгу.
  • "20 хвилин" продовжує проект із цікавими підбірками сучасних книг, що читають у Тернополі.    
     

У соцмережах дедалі більшої популярності набуває флеш-моб #НаціяЩоЧитає. До нього приєдналась і консультант однієї із тернопільських книгарень Марія Домська. Із друзями дівчина поділилась підбіркою душевних книг, які допоможуть стати крищими. 

Марія розповідає, що усі книги прочитала сама. Деякі навіть по кілька разів. Дівчина каже, що читати зараз насправді дуже модно, але найголовніше, що так можна за день прожити кілька життів. 

- Можливо хтось ці книги буде вважати дитячими, але в них більше сенсу, ніж я зустрічала раніше, - каже Марія Домська. - Це книги, які торкаються глибини душі і роблять людей кращими. Наприклад "Мій дідусь був черешнею" я ситала тричі і тричі плакала. 

Відео дня

"Маленький Принц"

Антуан де Сент-Екзюпері

Про книгу: Казка для дорослих. Книга, яку щоразу читаєш по-новому. Книга, яка зачіпає до глибини душі і робить нас кращими з кожною сторінкою. Маленький мешканець планети-астероїда В-612 зненацька з'являється перед льотчиком, що потерпів аварію в пустелі Сахари. Льотчик, страждаючи від спраги, приречений, можливо, на загибель, знаходить у Маленькому принці друга, що позбавив його від самотності. 

"Мій дідусь був черешнею"

Анжела Нанетті

Про книгу: Родинна історія хлопчика Тоніно, розказана від його імені. Проста і казкова водночас. У Тоніно є мама й тато, які не завжди знаходять спільну мову. Є дідусь і бабуся міські, а є - сільські. І вони зовсім різні, бо живуть у різних світах. І саме сільські дідусь і бабуся словами, вчинками, тим, які вони є, відкривають перед Тоніно, а отже - й перед нами, скарби емоцій, вчать розуміти себе й близьких, сприймати і переосмислювати навіть найскладніші речі та явища. Ця історія - повернення в дитинство з його можливістю неможливого і нагадування про те, що дива існують поряд з нами, і що, попри сум, несправедливість та розпач, ми таки зуміємо їх побачити, якщо тільки відкриємо до них серце.

"Несказане"

Селесте Інґ

Про книгу: Лідія - центр всесвіту сім’ї Лі. Довкола неї обертаються усі мрії, сподівання, слова і вчинки. Мати наперед визначила її долю - свою блакитнооку дівчинку вона бачить лікаркою, дорослою, упевненою в собі жінкою. Купує їй книжки, допомагає робити домашні завдання, береже, мов коштовний скарб, і навіть не пускає з дому. Батько мовчки потурає дружині. Інші двоє дітей ростуть у тіні виплеканого батьками «сонечка». Та одного дня їхня зірка зникає назавжди. Чорна діра, що утворилася у душах батьків, затягує всіх, хто лишився... Чи наважаться рідні, опинившись на краю прірви, нарешті сказати те, про що мовчали?

"Брітт-Марі була тут"

Фредрік Бакман

Про книгу:Роман «Брітт-Марі була тут» розповідає про одну з героїнь попередньої книжки Фредріка Бакмана «Моя бабуся просить їй вибачити», що стала бестселером. У ньому йдеться про 63-річну жінку, що переживає родинну кризу. Її зрадив чоловік, який був всім життям для Брітт-Марі. З розбитим серцем героїня книжки вирішує змінити свою долю. «Брітт-Марі була тут» - дотепна, мила, сентиментальна історія про те, що життя по-справжньому відкривається тим, хто готовий до змін і має здатність любити інших.

"Чоловік, який вирощував комети"

Анжела Нанетті

Про книгу: «Чоловік, який вирощував комети» — фантастична повість від «поетеси дитячих душ» для усіх, хто любить вдивлятися у зоряне небо та вірить і здійсненність мрій. Невеличка хатинка поблизу гірського села - дім для Арно, Бруно та їх матері Міріам. Цей будиночок зазнавав радість та печаль, важких втрат та неймовірних віднайдень. Книжка «Чоловік, який вирощував комети» розповість про те, як легко дійсність переплітається з казкою, а мрії збуваються.

А що ви будете читати влітку? Які ще підбірки вам було б цікаво побачити на сайті "20 хвилин". Відповідь залишайте у коментарях.  
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up