Модель у бабусиному жупані, хліб і синьо-жовті барви: чим ще здивували тернопільські фотографи (ПІДБІРКА)

Модель у бабусиному жупані, хліб і синьо-жовті барви: чим ще здивували тернопільські фотографи (ПІДБІРКА)
  • Війна внесла корективи у наше буденне життя. Зокрема, національний колорит наразі став ключовою темою у творчості багатьох митців.
  • Вони через слово, музику, рукоділля, картини й скульптуру передають красу України та народну ідентичність. Фотографія не є винятком.

Не секрет, що успіх цього мистецтва залежить від уміння людини позувати на камеру, майстерності фотографа, образу моделі та місця, антуражу зйомки.

Російсько-українська війна триває вже понад два місяці, однак чимало фотографів з Тернополя уже відновили свою діяльність й продовжують дивувати аудиторію неймовірними світлинами. 

Тепер нерідко стилістика їхніх фотосесій – патріотична: вбрання у синьо-жовтих кольорах або традиційний вишитий одяг, креативні сценарії зйомок, вдало підібрана локація, яка передає атмосферу старовини.

Відео дня

Ми створили для вас підбірку найцікавіших етно-кадрів і не тільки від популярних тернопільських контент-мейкерів.  

Міла Орлик

– Показувати свою любов до держави через творчість! У кадрі: @maya_orlan, у серці – Україна! – так свою серію чуттєвих світлин підписала фотографиня.

Наталія Процишин

– Вишиванка, як вид мистецтва, безперечно, була відома в дохристиянський період, та передавалася від покоління до покоління, як код племені, народу, нації, – пише мисткиня.

Зйомку організували на базі фотостудії @48.space, а українками-моделями стали @nonamatyash, @di.dyyak та @polinka_diamantik.

Тетяна Тендериць

– Це була складна зйомка... На моїй моделі жупан, який вже бачив війну. Він дістався їй у спадок від бабусі. І от знову його вдягнули в час страшного лихоліття. Та ми вистоїмо. Поборемо зло. І наша країна обов’язково розквітне! Я вірю, що нащадки одягнуть цей жупан у мирні часи. І ніколи не знатимуть, що таке війна! – коментує свою добірку світлин у соцмережі фотографиня.

Юрко Кушнір

– Мій дім пахне свіжоспеченим хлібом! Мій дім – це посмішка мами. В моєму домі цвітуть вишні, він залитий жовтогарячими полями, вірою, волею та людяністю! Мій дім – це Україна! А українська культура – це мистецтво, яке містить в собі глибинний зміст і з трепетом передається поколіннями!

На знимках в серії де @anaverkova стоїть біля дому, порається на кухні чи танцює на траві, ви можете побачити стрій 100-річної давнини! Початок ХХ століття. Борщівський район Тернопільської області. Західне Поділля. Реалізовано завдяки @roksolyana_shymchuk. Зроблено з любов’ю і вірою! – так серію своїх фотографій описав відомий фотограф з Тернополя.

Катерина Бородайко

– Залишу цю синьо-жовту красу @muzykasas_ateliers тут. Почуття до цієї сукні надто гарячі, щоб просто загубитися на телефоні! А для тих, хто не знає – на фото я! – світлину з такими словами опублікувала мисткиня.

Опитування

А яка серія фото сподобалась Вам найбільше?

Як Вам світлини від тернопільських митців? Пишіть у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Марія Ратащук

    Молодці. Дякую Вам. Повертайте в життя УКРАЇНСЬКЕ культуру, традиції, звичаї, стрій, пісню, танець, СЕБЕ. Не забудьте свою МОВУ СОЛОВЇНУ. Я пишаюся Вами.

keyboard_arrow_up