Партнер рубрики Події

Музичні гурти, аукціон та фотовиставка. Як «Правий сектор» збирав кошти для бійців на фронті (РЕПОРТАЖ)

Музичні гурти, аукціон та фотовиставка. Як «Правий сектор» збирав кошти для бійців на фронті (РЕПОРТАЖ)
  • 10 червня у креативному кластері Na Пошті відбувся благодійний вечір «Сталевий промінь волі», організований «Правим сектором».
  • Його присвятили пам’яті командира Тараса Бобанича «Хаммера», який загинув під Ізюмом. На вечорі збирали гроші на потреби 2-го батальйону, названого на честь Захисника.

Захід мав відбутися ще кілька тижнів тому – на День Героїв, але через певні технічні проблеми його змушені були перенести.

– Вечір проводиться з метою розповісти людям про те, хто за них воює, хто зараз там, на передовій, і завдяки кому вони можуть тут спокійно жити. Також ми запланували зібрати кошти для нашого 2-го батальйону. Він носить ймення Тараса Хаммера – командира, який поліг під Ізюмом, – розповідає організаторка Ілона Надала.

Відео дня

За її словами, до цього масштабного заходу готувались приблизно місяць. На виступ запросили відомі українські музичні гурти, зокрема: Karta Svitu, Мері та Мотор’ролла. Ілона каже, що складно було знайти гурт чи вокалістів, адже більшість музикантів зараз на фронті боронять нашу країну.

Також на вечорі проводився ярмарок хендмейд-виробів місцевих митців, на якому вони представили різноманітні вироби з дерева, холсти, футболки, книги, прикраси ручної роботи тощо.

Відбулась тут і фотовиставка, а ще благодійний аукціон, на якому всі охочі могли придбати картини та речі військової тематики, завдяки яким хлопці з фронтових підрозділів «Правого сектору» знищували ворогів.

– Це картини бійця ЗСУ, який зараз переводиться в Добровольчий Український Корпус, – показує нам Ілона Надала. – Їх він малював між ротаціями. Одну з них продали на аукціоні. Людина обрала, яка їй більше до вподоби. На аукціоні були і творіння інших художників, виручені кошти передамо 2-му батальйону.  

Між виступами музичних гуртів на вечорі «Сталевий промінь волі» вирішили додати віршовані «вставки». Поети читали вірші на військову та патріотичну тематику й особисту творчість на вибір.

– Виступали я – активістка й студентка кафедри журналістики ТНПУ імені Володимира Гнатюка, Любомир Скарабун – брат бійця, який зараз воює на фронті, та за сумісництвом керівник тернопільської обласної організації «Правий сектор», а ще Дана Виноградова – киянка, речниця ДУК «Правий сектор», – говорить учасниця організаційного комітету Катерина Магула.

Дівчина відповідала за благодійний аукціон та ярмарку: збирала вироби, спілкувалася з людьми, домовлялася про зустрічі.

– Ми подумали, що аби люди жертвували кошти на допомогу нашим захисникам, слід щось давати їм натомість. Також я займалася інформаційною складовою: зробила афішу вечора й повністю всі бейджики, етикетки, інші дрібниці, – ділиться з нами Катерина.

Автор: Аліна Томашевська

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up