На фестивалі патріотичної пісні розпочнуть вишивати карту України

На фестивалі патріотичної пісні розпочнуть вишивати карту України

Міжрегіональний фестиваль патріотичної пісні, прози та поезії «В єдності наша сила, і правда, і воля» відбудеться 30 червня об 11.00 на межі Тернопільської та Хмельницької областей з боку Скали-Подільської, біля пам’ятника Романа Шухевича. Фестиваль присвячений 110-й річниці від дня народження українського політичного і державного діяча.

У програмі – конкурс патріотичної пісні, прози та поезії, парад вишиванок, виставка робіт майстрів народної творчості, польова козацька кухня.

- В рамках фестивалю ми започатковуємо акцію єднання «Україна моя вишивана», – розповіла співорганізатор акції, майстер художньої вишивки Тетяна Дяківнич. – Її суть полягає в тому, щоб люди з усіх областей нашої країни долучилися до створення вишитої карти України. Це своєрідний символ єднання українців із різних куточків нашої Батьківщини у любові до спільного генетичного коду нації – української вишиванки. Ми хочемо, щоб ця карта стала оберегом, святинею, що об’єднує всіх в Україні.

Організатори акції – народний майстер Ірина Харатін, майстер художньої вишивки Тетяна Дяківнич та голова Скала-Подільської територіальної громади Віктор Мирончук. Вони вже придбали полотно, розміром три на півтора метра, на якому зображена карта України разом із Кримом. Контури областей вже вишили чорно-червоним хрестиком. По боках буде орнамент борщівського стилю, а також вишиті слова «Україна моя вишивана». Карта має бути повністю зашита до червня 2018 року. Тоді її покажуть у великих бібліотеках і музеях України. Останнє й постійне місце знаходження вишитої карти України буде у Скала-Подільському музеї. Імена та прізвища всіх вишивальників та доброчинців, які долучиться до акції матеріально, записують у книзі-реєстрі учасників акції.  Наразі це Ірина Харатін, Тетяна Дяківнич, Галина Царук, Тетяна Онуфрійчук, Віра Онишко, Валентина Стефина, Марія Мацьків, Орислава Федін, Ольга Гасюк, Марія Фурманова.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up