На Тернопільщині 250 дітей усі вихідні житимуть в лісі

На Тернопільщині 250 дітей усі вихідні житимуть в лісі

Обласна теренова гра «Легенда УПА» щороку збирає учнів 10-11 класів із всієї Тернопільщини на туристичні, інтелектуальні й творчі змагання у лісі поблизу Теребовлі. Цьогорічне відкриття гри відбудеться 19 травня о 10.00 у лісі біля Підгорецького монастиря в селі Зеленче .

Цього року організатори готуються особливо ретельно, адже «Легенда УПА» святкує 15-ий ювілей. Як зазначають керівники обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Молодіжний націоналістичний конгрес» Микола Мисак та Василь Панькевич, все розпочалося із легенди про сотню УПА, яка отримала наказ переправити у Карпати прапор штабу. Шлях пролягав через теребовлянські ліси. Там на воїнів чекала засідка. воїни загинули у нерівному бою. Однак прапор так і не потрапив до рук ворогів. Відтоді щорічно юнаки зобов’язались підіймати знамено на місці, де загинули герої.

- Коли гру тільки започатковували, вона не мала своїх аналогів. З кожним роком організація відбуваєтьсяна кращому рівні. Змагання проводяться в форматі 3-денного таборування. Учасники гри змагаються в кількох видах: смуга перешкод, пейнтбол, брейн-ринг та теренова гра. Але головне у грі – не змагання. Учні можуть стати частинкою історії свого народу, - каже Микола Мисак.

Відео дня

За словами коменданта табору Василя Панькевича, гра має вплив на формування у старшокласників світоглядних орієнтирів, заснованих на національних ідеях, принципах людської гідності, соціальної і громадської активності та власної відповідальності.

- Легенда УПА» не просто розвиває прагнення бути сучасним українцем, який стає на шлях самовдосконалення та веде здоровий спосіб життя, - каже Василь. –А й об’єднує активну молодь області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Діонісій

    то файна річ !
  • Анонім

    От кліщів нахапають це просто п........ц
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up