Наскільки пляж «Циганка» готовий до купального сезону? «20 хвилин» перевірили

Наскільки пляж «Циганка» готовий до купального сезону? «20 хвилин» перевірили
  • Через обмеженість варіантів літнього відпочинку пляжі на Тернопільському ставі цьогоріч збирають цілі аншлаги. «20 хвилин» уже розповідали про Дальній пляж.
  • У цьому матеріалі читайте про «Циганку». Що там є для комфортного відпочинку? Де знаходиться найближче укриття на випадок тривоги? 

Пляж розташований наприкінці Тернопільської набережної.

З центру міста (приміром від Архикатедрального собору) доведеться трохи пройти пішки - 2,3 кілометри, або взяти таксі майже в кінець вулиці Березової.

У полудень першого дня купального сезону 10 червня на пляжі уже помітили кілька десятків відпочивальників. Зона для купання оточена добре помітною лінією буйків. 

Відео дня

На посту чергують рятувальники. Практично по центру пляжу розміщені туалети та роздягальні. На вбиральнях висять таблички з графіком роботи: з 10 ранку до 23:00.

Однак через обмеження комендантської години після 22:00 ви ними не скористаєтесь. 

Неподалік роздягалень облаштована каса прокату катамаранів, але наразі вона закрита, і катамаранів на березі ми не побачили. Туалети чисті, у рукомийниках була вода. 

Також на «Циганці» працює гриль-бар. Відвідувачі закладу можуть користуватися шезлонгами, розташованими на березі Ставу. Послуга коштує 80 гривень.

Неподалік є спортивний та ігровий майданчики, а також волейбольне поле. 

На «Циганці» чимало інформаційних плакатів з правилами безпечного поводження на пляжі.

На території велика кількість сміттєвих урн, а от фонтанчиків з питною водою немає. Берегова лінія чиста. Раніше повідомлялось, що «Санстанція» перевіряла якість води і дійшла висновку, що купатись в Тернопільському ставі безпечно.

Укриття на випадок повітряної тривоги розташоване досить далеко, найближче – на вулиці Новий Світ бічна, 1 (850 метрів, дорога займе щонайменше 12 хвилин). 

Щодо інших варіантів, де можна сховатися у разі небезпеки, це:

  • вулиця полковника Нечая 25 (1,2 кілометри, відстань подолаєте приблизно за 15 хвилин);
  • вулиця Новий Світ, 91 в (1 кілометр та 13 хвилин відповідно)
  • вулиця Котляревського, 23а (1,3 кілометри та 16 хвилин ходьби).

Опитування

Чи любите відпочивати на «Циганці»?

Автор: Остап Грицишин

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up