На ярмарку на Валовій збирають кошти на інструменти і речі для дитячого притулку


На ярмарку на Валовій збирають кошти на інструменти і речі для дитячого притулку

Свято осені влаштувала школа мистецтв на Валовій, у п`ятницю, 13 жовтня. Танці, співи, смаколики спонукали тернополян забути про негативне значення п`ятниці 13-го. 

- Сьогодні у нас традиційний осінній ярмарок, - розповідає один із співорганізаторів та батько однієї із учениць школи мистецтв, Юрій Кулик. - Але у трохи іншому форматі. Подібні ярмарки проводяться у школах, а ми вирішили зробити це у цетрі міста, бо є, що показати. 

Відео дня

Розпродаж солодких кулінарних виробів, танці різного жанру, співи, гра на музичних інструментах, художньо-мистецька виставка. До того ж на ярмарку можна було спробувати себе у ролі натурщика - юні художники малювали усіх бажаючих. 

- Вилучені кошти будуть частково направлені на купівлю технічного обладнання та музичних інструментів для школи, а інша частина піде на волонтерський проект, - пояснює Юрій Кулик. - Ми разом з дітьми поїдемо до обласного притулку, що на вул. Стрімкій. Купимо усі найнеобхідніші речі і подаруємо тим діткам. Це ми хочемо показати приклад молодшому поколінню, щоб вони вже тепер долучалися до волонтерства. 

Юрій Костишин прийшов на свято разом зі своєю донечкою. Їм обом дуже сподобався ярмарок.

- Дуже круто, що тут багато людей і всі беруть активну участь, - каже чоловік. - Подібні заходи корисні для Тернополя, принаймні вони підіймають свідомість, патріотизм, напевно. Ми купили багато солодощів для малої. 

Учень школи мистецтв Сильвестр Козурак тішиться, що його клас продав майже весь асортимент смаколиків.

- Ми продали дуже багато, - радо каже хлопець. - Кожен клас має свій столик і який столик збере найбільше грошей, отримає цінний приз. Ми ще не рахували, але близько 300 гривень ми зібрали. Мені дуже сподобався концерт ну і смачні страви, звісно.

Вчитель школи мистецтв, Марія Багрій прийшла на свято зі своєю внучкою. Жінка переконана, що свято має особливий підтекст.

- Саме так у давнину ярмаркували наші діди-прадіди, - пояснює жінка. - Це була не просто купівля-продаж, там люди відпочивали, веселилися, зустрічалися зі своїми кумами-братами. Ми купили дуже багато різної смакоти, яку готували бітьки зі своїми дітками. Школа мистецтв - це не тільки таланти на сцені, діти вміють забавляти інших і надихати на позитив, який нам усім зараз дуже потрібен. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up