Особливості цьогорічного фестивалю «Дзвони Лемківщини»

Особливості цьогорічного фестивалю «Дзвони Лемківщини»

XVIII фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемкіщини» відбудеться 5-6 серпня, поблизу м. Монстириська.  Колоритне дійство традиційно розгорнеться у «Лемківському селі», що в урочищі «Бичова».

Участь у фестивалі візьмуть представники усіх районів Тернопільської області, а також гості з України та з-за кордону.

Дійство розпочнеться  5 серпня об 11.00 ходою учасників фестивалю центральною частиною м. Монастириська.  Впродовж дня – до 18.00 можна буде оглянути експозицію Музею лемківської культури і побуту в м. Монастириська. З 12.00 на території «Лемківського села» діятиме містечко народних промислів, гончарі проведуть майстер-класи, свої твори представлять художники-аматори.

Програма першого дня

Відео дня

О 13.00 на головній сцені розпочнеться урочисте відкриття ХVІІІ Всеукраїнського фестивалю лемківської культури. Під час якого запланований театралізований  літературно-музичний пролог, приурочений Року Любові до Ближнього. Після цього відбудеться підняття Державного прапора України і прапора Всеукраїнського  товариства «Лемківщина».

О 14.30 учасники та гості події отримають благословення владик і священиків. З 15.30 на головній сцені розпочнеться концертна програма.

В рамках фестивалю відбудеться фотовиставка та презентація фотокаталога пам’яток та пам’ятних знаків «Пам’ятники жертвам депортації українців на Тернопільщині до 70-х роковин операції «Вісла». Також можна буде ознайомитися з літературою, що розповідає про особливості лемківської культури та історичне минуле й сучасність даної етнічної групи українців.

На «Дзвонах Лемківщини» буде можливість скуштувати страви традиційної лемківської кухні, переглянути тематичні фільми, відвідати спортивне містечко та фестиваль «Мультиспорту», взяти участь у конкурсах та розвагах.

О 20.30 запалає головна ватра. А о 23.00 розпочнеться вечірня забава для молоді.

Програма другого дня

9.00-17.00 – можна  оглянути експозицію у Музеї лемківської культури  і побуту в Монастириській.

10.00 – Служба Божа біля каплички на Ватряному полі («Лемківське село»).

12.00 – продовження  концертної програми.

17.00 – урочисте закриття ХVІІІ Всеукраїнського фестивалю лемківської культури.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up