«Пакетики крадуть, а в контейнери викидають все підряд»: яка доля вбиралень для собак в парку Шевченка

«Пакетики крадуть, а в контейнери викидають все підряд»:  яка доля вбиралень для собак в парку Шевченка
  • Спеціальні вбиральні для собак в парку ім. Тараса Шевченка було встановлено в 2016 році. Вони є в різних місцях парку, де можна безкоштовно взяти серветки та пакети для того щоб прибрати за своїм улюбленцем.
  • Хоча такі вбиральні і встановлено, серветок та пакетів в них не має. Власники собак не пам’ятають, коли останнього разу вони були всередині спеціальних контейнерів.  

- Кожного дня доводиться прибирати папірці та пляшки з цих контейнерів, – розповідає прибиральниця Світлана. – Люди використовують контейнери не за призначенням. Раніше тут були і пакетики і серветки, але їх просто крали. Немає сорому у людей взагалі. Вони коштують копійки, а їх розбирають собі додому.    

Власники собак змушені носити пакети з собою щоб прибирати за своїми тваринами. Вбиральні ж використовують як контейнер для відходів. Навіть в відсік де мають бути пакети кидають папірці та різне сміття. 

Відео дня

- Я цими вбиральнями не користуюсь, бо там ніколи немає пакетів, – розповідає власник собаки Анатолій. – В нас люди не розуміють, що в парку, та і взагалі будь-де, потрібно прибирати за своїми тваринами. Ми ж вважаємо себе цивілізованими людьми.

Пенсіонерка Валентина прийшла в парк разом зі своїм собакою. Коли останній раз бачила спеціальні пакети у вбиральнях для собак не пам’ятає.

- Я ними ніколи не користуюсь, –  розповідає пані Валентина. –  Моїй собачці три місяці і я її привчаю до туалету. Коли ми гуляємо в парку, я завжди маю з собою пакет. В прибиранні за собакою немає нічого страшного. Потрібно стежити за своїми улюбленцями, адже ми несемо за них відповідальність.

Одну з облаштованих вбиралень понівечили вандали. В неї також люди викидають будь-яке сміття.

- Раніше вбиральні для собак мали і пакетики і серветки, але їх буквально за кілька годин розбирали, – каже начальник КП «Об’єднання парків культури і відпочинку Тернополя». – Зараз контейнери просто тримають у належному вигляді, сміття з них регулярно прибирають. В нас люди, на жаль, не навчені користуватися такими речами.

Працівники парку просять всіх відвідувачів бути відповідальними, не кидати сміття в контейнери вбиралень для собак та прибирати за своїми улюбленцями.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • тойво

    носити з собою лопатку дитячу.і какахи прикопувати на місці.:)

    міндобрива.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up