Переспівали популярні пісні. Як тернопільський хор збирав кошти для музикантів на фронті (ВІДЕО ДНЯ)

Переспівали популярні пісні. Як тернопільський хор збирав кошти для музикантів на фронті (ВІДЕО ДНЯ)
  • Біля пам’ятника Івану Франку нині було людно. Справжній концерт просто неба для тернополян влаштували співаки обласної філармонії.
  • Для містян виступав відомий академічний камерний хор «Бревіс».
  • Як проходив виступ і що цікавого там відбувалось – читайте далі.

Концерт прямісінько в центрі міста у передостанній день літа організували в рамках проєкту «Разом до перемоги» від Тернопільської обласної філармонії.

– Акція полягає в тому, аби кожен українець на своєму місці натхненною й совісною працею наближав перемогу над російським ворогом. Ми робимо це музикою, мистецтвом, тим, що вміємо найкраще. Запрошуємо всіх небайдужих послухати спів нашого прекрасного колективу і долучитись до допомоги бійцям Збройних Сил, – перед початком заходу наголосив ведучий.

Відео дня

Поблизу пам’ятника Івану Франку впродовж години співав академічний камерний хор «Бревіс» під керівництвом Заслуженого артиста України та головного диригента філармонії Святослава Дунця.

Колектив таким чином збирав кошти на потреби наших захисників, а також артистів філармонії, які наразі захищають Батьківщину на передовій.

Послухати українські пісні в хоровій обробці прийшли кілька десятків людей: як любителі подібних дійств, так і просто перехожі. Тернополяни дуже активно долучались до збору грошей для ЗСУ, знімали відео й фотографували виступ.

За час концерту «Бревіс» потішив присутніх майстерним виконанням знаменитих українських пісень, як от «Порізала пальчик», «Засвіт встали козаченьки», «Ой на горі та женці жнуть», «Повіяв вітер степовий» тощо.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Olga Rozdolska

    Молодці.
  • Polina Daineha

    Так класно звучить. От щодня б таке слухала

    Новини Тернополя - 20 хвилин reply Polina Daineha

    Polina Daineha, так, гарно

keyboard_arrow_up