Під Дніпром змагались тернопільські реконструктори

Під Дніпром змагались тернопільські реконструктори

Команда Івана Валентинова із двома тернополянами у складі пробилась у півфінал лицарських боїх під Дніпром. Хлопці повернулись із купою вражень та легкими травмами.  

 

Літо - найгарячіша пора для людей, закоханих в середньовічну історію. Цілий рік дужі чоловіки готуються до битв із супротивниками у латах і шлемах, збирають спортивну злість і вправляються у володінні зброєю. Щоб провадити масштабні бої, реконструктори збиваються у великі команди, які розробляють власну тактику та стратегію з огляду на власні сили та рівень супротивника.

Дружина «Чорний орел», яка має інтернаціональний склад, існує другий рік, але все ще користується репутацією темної конячки. Два білоруси, один поляк та десяток українців знайшли один одного через інтернет, маючи невеликий досвід участі у клубах історичної реконструкції.  

 - Я займаюся реконструкцією 11 років, але з великими перервами, – каже тернополянин Максим Свірський. - Народжувалися діти, мінялося місце роботи і доводилось на деякий час відходити від свого хобі. Коли лицарські бої починали снитися, повертався назад. Останнього разу перерва затягнулась на два роки, допоки не побачив оголошення, що формується команда хлопців, таких самих як я без постійної практики.

Відео дня

 Минулої осені «Чорний орел» став з періодичністю 1-2 місяці збиратись для спільних тренувань і час від часу робили виїзди на українські фестивалі. Повноцінним дебютом стала поїздка на «Дніпровську битву», де їм протистояли 15 команд з усіх куточків України. Після розминки в команді зразу травмувався білоруський учасник, який при падінні вивихнув руку.  Ще один отруївся недоброякісною їжею.

  - Формально нас мали зняти зі змагань,  - пояснює Константин Філіпчак, -  але суперники погодились виходити проти нас у рівній кількості. Думаю частина із них пожаліла пізніше про своє рішення. Ми вибили колективи із Харкова, дві дуже сильні команди із Києва. Прицьому з киянами стався казус. Вони на турнір прибули в новому комплекті кольчуги, яка розклеїлася після першого зіткнення в полі. Нам довелось позичати їм власний запасний одяг. Через це під час чвертьфіналу, було враження, що б'ємося самі із собою. Можливо, ми витратили забагато сил в попередніх стадіях, тому в півфіналі достатнього опору не виявили.

Кривдники «Чорного орла» одеська команда «Нові Люди» перемогла на турнірі. А для тернополян цей досвід послужив, як вони самі кажуть, джерелом натхнення для подальшого вдосконалення. Наступний виїзд вони планують здійснити уже в липні.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up