Безпека велосипедиста: які речі захищають та скільки коштують. Ми дізналися (ЦІНИ)

Безпека велосипедиста: які речі захищають та скільки коштують. Ми дізналися (ЦІНИ)
  • Велосипед, як альтернатива автомобілю, чи просто як засіб для прогулянок та відпочинку обирає все більше тернополян.
  • Та навіть велосипед може стати причиною травм, а особливо, якщо ви тільки починаєте кататися на ньому.
  • Щоб цього уникнути, потрібно подбати про свою безпеку.

Ми підготували для вас список та вартість речей, які необхідно мати, вирушаючи цим транспортом на прогулянку чи в подорож.

Всі дані про ціни ми дізнавалися на сайтах інтернет-магазинів.

Шолом

Міцний та надійний шолом захистить вас, у випадку падіння чи аварії з автомобілем, який рухається на швидкості до 32 кілометрів на годину. Без такого навіть падаючи на невеликій швидкості з велосипеда, ви можете серйозно травмувати голову.

Відео дня

Щоб цього уникнути необхідно користуватися велошоломом. Переважна їх більшість зроблена з нееластичної піни, схожої за своїми властивостями на пінопласт та вкрита тонким шаром пластику для того, щоб при падінні ковзати по асфальту і загасити інерцію. Через матеріал, з якого зроблений цей засіб захисту, шолом досить легкий та важить до 300 грамів.

Колір та дизайн ви зможете обрати на власний смак.

Ціна: від 145 гривень.

Блимаючий ліхтарик на велосипед

Вирушаєте ввечері чи вночі на прогулянку чи в подорож? Візьміть з собою блимаючий ліхтарик на велосипед. Це компактна річ буде освітлювати вам дорогу (якщо ліхтарик з декількома функціями) та позначатиме вашу присутність на дорозі для інших велосипедистів та водіїв.

Обирати ліхтар важче, аніж шолом. Адже варто врахувати і його параметри, а також для чого він вам потрібен. Чим довші подорожі, а особливо автомагістралями, тим потужніший ліхтар потрібен. До того ж, звертайте увагу на способи його живлення та кріплення до велосипеда. Чим надійніша фіксація, тим ліпше.

Ціна: від 80 гривень.

Світловідбивачі на колеса

Дешеві і вкрай потрібні речі. Світловідбивачі – вкрай необхідні для подорожей в темну пору доби, адже якщо вас добре помітно вдень, то ввечері інші водії чи велосипедисти вас можуть не побачити.

Ціновий діапазон світловідбивачів, як і різноманіття їх форм та кольорів дуже широке, а тому ви точно знайдете річ на свій смак.

Мінусом світловідбивачів є те, що в туман, дощ чи похмуру погоду вони погано відбивають світло. Та і цю проблему можна вирішити, якщо придбати цю річ зі світлодіодами.

Оптимальна кількість світловідбивачів – чотири на одне колесо та бажано різних кольорів.

Ціна: від 9 гривень за штуку.

Захисні окуляри

Велоокуляри захистять вас практично від всіх згубних факторів, що тільки можуть вплинути на ваші очі в дорозі: пил, сонячні промені, гілки дерев, літаючі комахи. З ними ваша поїздка стане комфортнішою та безпечнішою.

Чому варто обрати спеціальні захисні окуляри, а не сонцезахисні? Все просто. Велоокуляри роблять з пластику, матеріалу, який при ударі не розсиплеться як звичайне скло та не пошкодить очі. До того ж, їхня форма дозволить вам бачити машини, що проїжджають за вашою спиною. На відміну від звичайних окулярів, у спеціальних немає оправи знизу та збоку. Це дуже важливо, адже проїжджаючий за спиною автомобіль можна легко не побачити через оправу.

В інтернеті є чимало матеріалів про те, як правильно обрати велоокуляри.

Найдешевші велоокуляри в інтернет-магазинах вартують від 70 гривень.

Велоаптечка

Також необхідна річ в будь-якій поїздці. Це набір інструментів для ремонту пошкодженої камери велосипеда: клей, латки, ніпельна резинка. Завдяки велоаптечці ви зможете швидко відремонтувати пошкоджене колесо та зекономити час.

Особливо актуальна ця річ для велосипедистів, які часто подорожують в ліс чи автомагістральними дорогами.

Вартує вона недорого, від 65 гривень.

Загалом, вартість всіх речей для безпечної поїздки на велосипеді становить від 432 гривень.

Від початку року десять ДТП

Як повідомила речниця патрульної поліції в Тернопільській області Катерина Басалига, лише в Тернополі від початку року сталося десять ДТП з потерпілими велосипедистами. Одна з летальним кінцем.

Востаннє ДТП за участю велосипедиста сталося 8 липня.

Велосипед – корисний і екологічний вид транспорту, але навіть він може стати небезпечним, якщо не бути обережним та не знати правила дорожнього руху, зазначають правоохоронці.

А ви любите кататися велосипедом? Якими засобами безпеки користуєтеся? Пишіть в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up