Різдвяна атмосфера: у музеї Теребовлі презентували святкову виставку

Різдвяна атмосфера: у музеї Теребовлі презентували святкову виставку

У теребовлянському музеї-майстерні усіх бажаючих запрошують відвідати  виставку іграшок Теребовлянської ялинкової фабрики, різдвяних листівок та марок з різних країн світу.

19 грудня у музеї-майстерні міста Теребовлі відбулось відкриття різдвяної виставки, на яке завітали жителі міста та гості із інших громад. 

Ідея зробити таку виставку запозичена ще з попереднього року, так як тоді була схожа і деякі новорічні листівки ще залишились. 

Відео дня

– Цього року ми вирішили доповнити виставку марками, які показують різдвяні традиції людей із різних країн, – розповідає Ярослав Ярошевський, директор музею. – Також виставка представлена українськими марками, починаючи з корабля і закінчуючи новорічною, яка вийшла 19 грудня.

Значну частину марок приніс Ярослав Ярошевський із власної колекції, яку збирав у дитинстві, а іншу частину знайшли у музеї ще із попередніх років. 

– У різних країнах перед Різдвом видають дуже багато марок і листівок, а в нас в Україні раніше було заборонено святкування, тому такої великої кількості різних описів різдвяних традицій немає. Зараз ми маємо змогу надолужити і побачити, як проводять свята інші країни, – каже Ярослав Ярошевський.

На виставці зібрано близько 350 марок, які в основному показують традиції країн таких як Канада, Австралія, Нова Зеландія та особлива марка з Острова Різдва. 

– Дуже цікаво досліджувати різдвяні марки, адже до прикладу на швецьких марках дуже гарно показують їхні традиції: виготовлення іграшок, тістечок та багато іншого, – каже Ярослав Ярошевський.

Подивитись на різдвяні марки та листівки можна ще до кінця різдвяних свят за адресою м. Теребовля, вул. Шевченка, 26е.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up