Рок-версія, душевні виконання й тисячі переглядів. Як славнозвісну «Стефанію» переспівали тернополяни (ПІДБІРКА)

Рок-версія, душевні виконання й тисячі переглядів. Як славнозвісну «Стефанію» переспівали тернополяни (ПІДБІРКА)
  • Гурт Kalush Orchestra 15 травня посів перше місце в пісенному конкурсі «Євробачення-2022», який проходив у Турині.
  • Відтепер переможна композиція «Стефанія» звучить чи не на кожному кроці, нею надихаються не лише українці, а й люди в усьому світі.
  • Талановиті тернополяни не стояли осторонь та переспівали «вірусну» пісню на свій лад. Ми зібрали для вас найцікавіші кавер-версії.

До слова, Kalush Orchestra принесли Україні третю перемогу на «Євробаченні» за всю його історію. Ключовими стали бали, які гурт отримав від глядачів – 439. Таким чином музиканти побили рекорд глядацького голосування!

Фото взяте з сайту 24 каналу

Наприкінці виступу на туринській сцені лідер гурту Олег Псюк попри порушення правил й можливу дискваліфікацію закликав світ допомогти Маріуполю та врятувати наших захисників з «Азовсталі». Після цього запити слова «Азовсталь» у пошуковику Google зросли в рази.

Декілька слів про відеокліп на «Стефанію». Буквально за тиждень ролик на Ютуб-каналі Kalush Orchestra набрав понад 13 мільйонів переглядів. Його зйомка відбувалась у містах та селах, які стали свідками війни і злочинів російських окупантів: у Бучі, Гостомелі, Ірпені та Бородянці.

Відео дня

У кліпі є кілька головних героїнь, в основі сюжету лежить порятунок жінками-військовими (які символізують Батьківщину-матір) дітей з-під обстрілів, вибухів, знищених машин та будинків, і їх повернення додому, до батьків.

Знімальну команду кліпу на Київщині супроводжували бійці тероборони: показували безпечні локації, нагадували не відхилятися від маршруту, слідкували за безпекою акторів у будівлях, що в аварійному стані. Також декілька епізодів ролика творили в зруйнованій будівлі ТРЦ «Ретровіль».

«Стефанію», яка стала всесвітньо популярним хітом, вирішили переспівати й жителі нашого міста. Пропонуємо вашій увазі найкреативніші кавери на пісню.

Рок-бенд RED SIDE

Музиканти цієї популярної тернопільської групи додали до пісні Kalush Orchestra електрогітару й барабани, зробивши її більш зухвалою та драйвовою.

Кліп до своєї рок-версії «Стефанії» учасники RED SIDE знімали у Тернопільському академічному обласний драмтеатрі імені Т. Г. Шевченка.

– Калуш, ти мужик! Дякуємо за твою позицію! Те, що було сказане зі сцени попри заборону, вже є перемогою! Save Azovstal, save Mariupol, save Ukraine! – в описі на YouTube написали виконавці.

Світлана та Наталія Карчевські

«Стефанія» – це не перша патріотична композиція, яку виконують обдаровані дочка з мамою. Їх вони неодноразово публікували в різних соцмережах.

Переможну пісню Kalush Orchestra жінки виклали у Тік-Ток, де відеоролик за лічені години набрав понад 20 тисяч переглядів, чимало коментарів й поширень.

Студенти факультету мистецтв ТНПУ

Хоровий кавер на «Стефанію» молодь з Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка створила до Дня матері, своєю композицією привітавши жінок зі святом.

Шестеро студентів факультету мистецтв виконують відому пісню під акомпанемент власної гри на музичних інструментах.

У творенні й зйомці каверу брали участь: Олеся Чикинда – сопрано та скрипка, Дарія Познанська – альт і монтаж ролика, Аліна Сосновська – другий альт та бандура, Назар Видиш – гітара й баритон, Віталій Нємий – баритон і контрабас, Андрій Колодій – саксофон.

– З любов’ю до матерів та до неньки України! – так підписали ролик музиканти.

Діана Бернат

Свій варіант знаменитого треку Kalush Orchestra представила й ця вокалістка з Теребовлі, яка змалечку займається музикою, а цьогоріч випробувала долю у талант-шоу «Голос Країни-12».

Кавер-версію на «Стефанію» дівчина опублікувала на своїй сторінці і її за два тижні переглянули майже три тисячі користувачів Інстаграму.

– «Заспівай мені, мамо, колискову хочу ще почути твоє рідне слово». Тепер підтекст цієї пісні сприймається зовсім іншим посилом… – так Діана прокоментувала свій переспів композиції переможців «Євробачення».  

А який кавер «Стефанії» сподобався Вам найбільше? Проголосуйте в опитуванні.

Опитування

А який кавер «Стефанії» сподобався Вам найбільше?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up