Що везуть на книжковий Форум тернопільські видавці та автори

Що везуть на книжковий Форум тернопільські видавці та автори

Мистецьку ауру 24-го Форуму видавців у Львові творитимуть і тернопільські автори та видавництва, які представлятимуть свої новинки в галузі літератури та історії.

24-й «Форум видавців у Львові: Точка творення» відбудеться 13-17 вересня у понад 40 локаціях Львова. Тут можна буде відвідати більше 1000 різноманітних культурно-мистецьких та освітніх заходів. Наймасштабніші серед них – 24-й Національний книжковий ярмарок, 23-й конкурс і церемонія вручення премії «Найкраща книга Форуму», 12-й Міжнародний літературний фестиваль, 8-й Всеукраїнський бібліотечний форум та шоста благодійна акція: «Третій вік: задоволення від читання».

«Родзинки» Форуму

Улюблені українські письменники потішать читачів такими найочікуванішими новинками: Сергій Жадан «Інтернат», Любко Дереш «Спустошення», Василь Шкляр «Троща», Юрій Винничук «Лютеція», Наталка Сняданко «Охайні прописи ерцгерцога Вільгельма», Владислав Івченко «Два пасинки Митрополита».

Відео дня

Цього року на Форум завітають митці з Великобританії, США, Франції, Литви, Сербії, Словаччини, Білорусії. Серед них Філіп Сендс – професор права в Університетському коледжі Лондона, автор книг «Беззаконний світ» та «Команда катувань», білоруський поет і перекладач Андрій Хаданович, поет-перформер із США Алісія Гарріс, сценарист із Словаччини Річард Пупала, литовський поет і перекладач Марюс Бурокас, Генрі Марш – відомий лікар із Великобританії, нагороджений Орденом Британської імперії, автор бестселеру «Не зашкодь. Історії про життя, смерть і хірургію головного мозку».

Форум Видавців – це не лише можливість придбати літературу із саморозвитку чи психології, але й безкоштовно взяти участь у практичних майстер-класах знаних експертів. Воркшоп на тему «100 прийомів, методів і технік із тайм-менеджменту, самомотивації, а також персональної продуктивності» проведе блогер, мандрівник та онлайн-підприємець Орест Зуб. Професор фінансів, керівник програми Master of Banking and Finance [MBF] Євген Пенцак розповість про те, як приймати правильні бізнес-рішення, обирати тактику та стратегію у роботі. Мовознавець, дослідник і популяризатор української мови Олександр Авраменко проведе майстер-клас з культури мовлення.

Окрім традиційних літературних подій чималу частину програми Форуму Видавців складають тематичні кластери – майданчики, що об’єднують спеціалістів вузьких сфер. Це можливість дізнатися про нові видання у конкретних галузях науки, підвищити свою кваліфікацію, взяти участь у тематичних дискусіях, зав’язати нові професійні контакти. У фокусі цьогорічного Форуму – історія, філософія, бізнес та економіка, креативні індустрії та урбаністика, здоров’я, наука і технології, освіта, права людини, мови та переклади, культура і конфлікт тощо.

Новинки від тернопільських митців

Традиційно вагома частина літературних заходів програми Форуму присвячена саме поезії. У вересні Львів прийме поетів із Литви, Словаччини, Хорватії, Чехії, США та багатьох інших країн. Авторські зустрічі, читання, поетичні перфоменси та презентації відбудуться спільно із українськими письменниками та перекладачами.  З-поміж них будуть тернополяни Юрій Завадський та Юрій Матевощук.

Презентація поетичної книжки Юрія Матевощука «Морфи і морфій» в серії сучасної української поезії видавництва «Крок» відбудеться 16 вересня о 14.00  у театрі пива «Правда» (площа Ринок, 32). Після презентації о 15.00 розпочнуться поетичні читання «Тернопільська поезія померла» за участю Юрія Матевощука, Юрія Завадського та Романа Воробйова.

Також видавництво «Крок» презентуватиме книжку Тура Геєрдала «Фату-хіва», яка розповідає про перший контакт дослідника з Полінезією та закладення його славетної теорії походження полінезійців. Подія відбудеться 15 вересня о 15.00 у блакитній залі палацу Потоцьких (вул. Коперника, 15).

Що представить «Джура»

Тернопільське видавництво «Джура» представить декілька своїх новинок. Зокрема 14 вересня о 13.00 у палаці Мистецтв (вул. Коперника, 17), мати загиблого бійця Леся Орляк презентуватиме свою книжку «Ти зробив усе, що зміг».

15 вересня об 11.00 на стенді видавництва «Джура» № 426 Микола Лазарович представить свою книжку «Легіон Українських Січових Стрільців: формування, ідея, боротьба». Того ж дня о 13.00 отець-доктор Віталій Козак розповість про «Архикатедральний собор у Тернополі».

О 15.00 книгу «Сила духу» представить Наталка Михно, а о 16.00 буде презентація видання «ТЕРНОПІЛЬ, TERNOPIL, TARNOPOL» за участю Василя Ванчури, Уляни ҐуҐлевич-Ванчури та Тетяни Тетері.

Новинки від «Навчальна книга – Богдан»

Автограф-сесія Марії Чумарної, автора книг «Пригоди Лумпумчика», «Богатирі. Українські народні казки», «Золотий Дунай. Символіка української пісні», «Хліб і золото. Українські народні притчі. Вибране» відбудеться 15 вересня о 12.00 у палаці Мистецтв (вул. Коперника, 17) на стенді № 236. Автограф-сесія Ніни Фіалко та презентація її нової книги «Наречена для бразильця» розпочнеться о 14.00 на стенді видавництва «Навчальна книга – Богдан». Автограф-сесія Лесі Романчук-Коковської та презентація перевидання романів «Софія» та «Місто карликів» буде о 17.00.

16 вересня о 15.00 на стенді видавництва буде автограф-сесія Ганни Осадко, автора книг «Сарматське море», «Пластилінові загадки», «Розмальовка-антистрес. Про головне» та інших.

Сюрпризи від авторів

На Форум завітають знані тернопільські письменники, книги яких вийшли в різних видавництвах. Зокрема Надійка Гербіш, Ірина Мацко, Мар'яна Савка.

Автограф-сесія Надіїі Гербіш з книгою «Мене звати Мар'ям» відбудеться 15 вересня о 16.00 на стенді видавництва Vivat (вул. Коперника, 17, стенд № 123) .

Ірина Мацко матиме автограф-сесію 14 вересня о 13.00 на стенді № 318 (видавництво «Фоліо»). Презентація-майстер-клас «Шпинатно-мигдально-імбирне частування» буде 15 вересня о 14.00 за адресою  пл. Ринок, 6, Львівський історичний музей (Королівська трапезна). Також Ірина Мацко проведе майстер-клас «Як писати для підлітків у будь-якому віці» – 16 вересня, 13.00 , Львівська обласна бібліотека для дітей (вул. Винниченка, 1).

Мар'яна Савка 14 вересня о 18.00 буде задіяна в публічному інтерв’ю «Тринадцята жінка» з нагоди виходу її книжки «12 неймовірних жінок про цінності, які творять людину», а 16 вересня авторка стане учасницею мотиваційного шоу «12 неймовірних жінок», що розпочнеться о 15.30  у «Копальні кави» (пл. Ринок, 10).

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up