Скільки коштує покататись на катамаранах у Тернополі та чи безпечно це?

Скільки коштує покататись на катамаранах у Тернополі та чи безпечно це?

У літню спеку багато тернополян відпочивають у парках та на «Циганці». Одна з улюблених розваг – прогулянка на катамаранах. Журналіст «20 хвилин» дізнався актуальні ціни на цю розвагу та чи безпечно на них кататися.

У парку ім. Тараса Шевченка є два місця, де можна покататися на катамаранах. Охочих вистачає вже з самого ранку.  А ввечері, коли немає спеки, майже всі катамарани зайняті.

Катамарани на острівку «Чайка»

Неподалік дитячого майданчика можна орендувати катамаран та покататися навколо острівка. Хоча катамарани там старі, на них не один шар фарби, людей чимало. Як кажуть відвідувачі парку, навколо острівка кататися комфортно, там працюють аераційні фонтани та є затінок від дерев на острівцю «Чайка».

Відео дня

У касі, де можна орендувати катамаран, кажуть, що приходять до них люди різного віку, часто катаються сім'ями. А от підлітків не так багато.  Дітей до 14 років на катамарани не пускають.

- Кожного року катамарани перевіряють, ремонтують та підфарбовують, перш ніж пускати на них людей, - розповідає касирка пані Галина. – Кататися самому можна з 14 років, якщо молодші –  лише з батьками. Ми маємо 11 чотиримісних та 2 двомісні катамарани. Їх є більше, але вони на ремонті.

Як розповідає один з наглядачів, іноді приходять і люди напідпитку. Їм кататися не дозволяють.

Покататися на двомісному катамарані 30 хвилин коштує 30 гривень, 1 год – 60 гривень. На чотиримісному дорожче – 30 хвилин – 40 гривень, 1 год – 80 грн.  У будні дні орендувати катамаран можна з 12:00 до 20:00, а у вихідні – з 11:00 до 21:00. Також періодично катамарани обробляють дезінфектором під час перерви.

Катамарани «Дельфіни»

У парку Шевченка можна покататись на нових катамаранах у вигляді дельфінів. Вони є на «Острівцю закоханих». Усі вони чотиримісні. На відміну від катамаранів біля острівця «Чайка», тут вам видадуть рятувальні жилети. Є як дитячі, так і дорослі.

- Рятувальні жилети діти мають одягати обов’язково, дорослі - за бажанням, - розповідає працівник. – Запливати за буйки не можна. Ми також дезінфікуємо катамарани. Дозволяємо кататися з 16 років самому, менші – лише з дорослими. Всього ми маємо 8 катамаранів.

Вартість оренди катамарану на 30 хвилин коштує 60 гривень, 1 год – 120 гривень. Працюють вони з 12:00 до 21:00 щодня, але якщо це дозволяє погода.

Катамарани на «Циганці»

На «Циганці» найменше катамаранів – усього чотири. Вони чотиримісні. Всі вони відносно нові.

- Ми проводимо дезінфекцію катамаранів, є графік прибирань, - кажуть в касі. – Ми також видаємо рятувальні жилети, є лише дорослі. Діти можуть кататися самі з 15 років, з дорослими обмежень немає. Також на пляжі є два рятувальники.

Вартість прокату – 60 гривень за 30 хвилин і 100 гривень за годину. Працюють з понеділка по четвер з 12:00 до 20:00, п’ятниця – з 11:30 до 20:30. У вихідні дні орендувати катамаран можна з 11:00 до 21:00.

Охочих покататись на катамаранах чимало. Люди відпочивають і на «Циганці», і біля «Острівка закоханих», і біля «Чайки». Однак багато людей скаржаться на якість води. Біля берегу вона цвіте, є неприємний запах. Навколо «Чайки» періодично чистять воду від зайвих водоростей та сміття, однак це не допомагає.

А ви любите кататись на катамаранах? Чи не «кусаються» ціни? Пишіть у коментарях! 

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Cаша

    Чомусь желети не завжди дають, приходиться нагадувати правила техніки безпеки
  • Jack Green

    Приємно зустріти своїх ровесників, хоч вони і катамарани.

    ігор reply Jack Green

    Ха-ха)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up