Стендап, ватра, а замість кави – кавуни. Що відвідати на вихідних у Тернополі? (ПІДБІРКА)

Стендап, ватра, а замість кави – кавуни. Що відвідати на вихідних у Тернополі? (ПІДБІРКА)
  • Цими вихідними всі охочі можуть долучитись до тематичних заходів, котрі пройдуть у популярних локаціях міста, та весело провести своє дозвілля.
  • Більшість подій – безкоштовні та благодійного характеру.
  • Ми зібрали для вас все найцікавіше, на будь-який смак і гаманець. Куди піти 9-10 липня у Тернополі – читайте у нашому матеріалі.

Війна змусила кожного з нас пристосовуватись до нової реальності. Попри негатив, котрий буквально лине звідусіль, сум та хвилювання за наших бійців, ми повинні жити далі, радіти й відпочивати від насичених буднів.

У нашому місті вже кілька місяців поспіль на повну діє «культурний фронт». Неординарні та круті події відбуваються заледве не щодня. Зважаючи на теперішню ситуацію в державі, відвідавши їх, ви не просто відволічетесь від новин, а й зможете допомогти нашим військовим та потребуючим.

«20 хвилин» зібрали для вас підбірку заходів, які пройдуть у Тернополі 9-10 липня. Куди піти дорослим і на що завести малечу – дивіться анонси нижче.

Відео дня

Де відпочити дорослим?  

Бранч «Як дозволяти собі бути щасливим під час війни?»

Коли та де: 9 липня об 12:00 (приходьте об 11:30, аби познайомитись з іншими учасниками та ввійти в атмосферу; кафе BarBarista, вулиця Йосипа Сліпого 1,)

Організатори заходу переконані: у кожного з нас було відчуття провини, що ти працюєш недостатньо, можеш більше зробити задля перемоги, і коли починаєш жити своїм життям, то думаєш: «А чи маю я на це право, коли співгромадяни у великій біді?». Саме тому цю тему планують обговорити на бранчі зі спікером – психологинею і кандидаткою психологічних наук.

Аби потрапити на захід, слід внести внесок 100 гривень. Отримані кошти перерахують на комплектацію аптечок для ЗСУ (деталі можна запитати у діректі сторінки brunch.in.ternopil).

На цій же сторінці треба заповнити Google-форму для участі (вона в шапці профілю). Кількість місць на бранч обмежена.

Саша Чемеров та Jazz Quintet у Тернополі

Коли та де: 9 липня об 18:00 («Na пошті. Креативний кластер»)

Любителів музики запрошують послухати нову джазову програму Олександра Чемерова та талановитих музикантів з різних куточків України.

До слова, Саша Чемеров – легендарний український музикант і продюсер. Засновник каліфорнійського гурту The Gitas, в минулому відомий як вокаліст культового українського рок-гурту Димна Суміш. Рік тому Олександр розпочав сольну кар’єру, вже встиг випустити спільні хіти з гуртом Бумбокс, Женею Галичем та Христиною Соловій.

До складу Jazz Quintet входять:

  • Сергій Федорчук – один з кращих контрабасистів країни, учасник Львівського Джаз Клубу, співзасновник «Школи джазу та сучасної музики», засновник «Арт Фронт України»;
  • Вадим Самосюк – ф’южн-барабанщик, композитор, інтертейнер, педагог, учасник легендарного харківського fusion-band Magnifikа;
  • Тарас Кушнірук – викладач ЛНМА імені Миколи Лисенка, учасник джазових воркшопів ChoJazz 2015-2019, Barry Harris Workshop (Rome, 2018). Грав на одній сцені з Karl Frierson, Gregory Boyd, David Hodek;
  • Яків Цвєтінський – резидент програми Focusyear Basel 21 (Швейцарія), грав на фестивалях EFG London Jazz Festival, Leopolis Jazz Fest, Festival, Jazz on Dnipro, Gilmore Keyboard Festival, Nigran Jazz, Eivissa Jazz тощо;
  • Владислав Грудніцький – лідер гурту «Vlad Hrudnitskiy Trio – Paralels», був учасником проєкту Jazz Kolo 2021.

Квитки ще можна замовити за лінком: https://concert.ua/.../oleksandr-chemerov-ta-jazz-quintet-02. Вони коштують від 399 гривень у фан-зону.

Екскурсії Тернополем від ТІЦ

Коли та де: 9 липня о 12:00 («Таємниці старого замку»), о 14:00 («Велич Тернопільської катедри». Запис обов’язковий за номером: 098 0520 720 або особисто за адресою: вулиця Михайла Грушевського, 2.

Благодійний розпродаж в «Na пошті»

Коли та де: 10 липня, 12:00 – 16:00 («Na пошті. Креативний кластер»)

Містяни мають шанс «розвантажити» свою шафу і допомогти військовим! Як? Все дуже просто – принести речі на розпродаж. Або можна прийти і придбати там щось, цим ви підтримаєте нашу армію! Всі виручені кошти підуть на потреби бійців Збройних Сил!

Реєстрація для учасників розпродажу обов’язкова! Лінк подаємо: https://forms.gle/Yeg32z825L9JtozM6.

Якщо плануєте продавати свої речі – заздалегідь подбайте про саморобні бірки і стійки-вішачки.

Художній вечір «Drink&Draw»

Коли та де: 10 липня о 15:00 (вулиця Руська, 21, 8-й поверх, 810 кабінет)

Всіх охочих запрошують завітати в «Арт-студію Д.Р», де можна буде відволіктись, стабілізувати серцевий ритм і власноруч намалювати картину на полотні (35х45). Замість перерви на каву – відкривають сезон кавунів, і ягодою пригощатимуть учасників.

Участь у майстер-класі – 450 гривень.

Запис в групу за номерами: (097) 720-82-66, (066) 833-49-59.

«Занадто акустичне місто: Літературні образи Тернополя»

Коли та де: 10 липня о 15.30 (тривалість – 3 години)

Авторську екскурсію проведе історик Volodymyr Okarynskyi. Розповість про образи міста Те (або Та) в літературах різних країн і народів, хто і як писав про Тернопіль. Яким бачили місто різні люди, і чим воно запам’яталось? Що з того може бути правдою? Захід також включатиме цитати (+«вільний мікрофон).

З собою радять брати блокноти. Вартість – 60 гривень за особу.

Реєстрація обов’язкова! Деталі за номером: 098 0520 720 або на вулиці Грушевського, 2.

«Любов і літо: Зустріч відважних сердець»

Коли та де: 10 липня о 17:00 (тривалість – 4 години). Організатори події: ЛІТЕПЛО та родинний гурт ЗEРНО.

Сьогодні, коли довкола нас стільки болю і страждання, єдине, що дає життя – це Любов. Про неї ми говоримо щоденно, співаємо, пишемо вірші і малюємо картини. Та чи знаємо, чим насправді є Любов? Яка її природа? Скільки імен вона має? Саме Любов стане центральною темою зустрічі, що присвячена Артемію Димиду, 27-річному воїнові, який загинув 18 червня 2022 року, захищаючи Україну від російських окупантів.

Програма заходу:

  • 17.00 – 17.30 – збір гостей;
  • 17.30 – 18.30 – практична бесіда про Любов з Мирославом Мариновичем, отцем Іваном Рибаруком та Наталією Турецькою;
  • 18.30 – 19.00 – живе спілкування і частування;
  • 19.00 – 20.00 – мистецька програма від Родинного гурту ЗÉРНО;
  • 20.00 – 21.00 – ватра.

Подія благодійна. Всі зібрані кошти підуть на підтримку стипендійного фонду УКУ ім. Артема Димида. Добиратись на захід слід самостійно. Квитки можна замовити за лінком: https://secure.wayforpay.com/payment/lyubov_i_lito...

Вільний мікрофон в «Na пошті»

Коли та де: 10 липня о 19:00 («Na пошті. Креативний кластер»)

Хочете почути найсвіжіші, найяскравіші та найактуальніші жарти? Приходьте на вільний мікрофон!  Вхід: будь-яка купюра для ЗСУ.

Де відпочити дітям?

Відкритий урок «Створення персонажа з гри Brawl Stars»

Коли та де: 9 липня об 11:00 (проспект Степана Бандери, 83, аудиторія 9 (поверх 4, «Зеленбуд»). Тривалість: 1 година.

Ваша дитина проводить весь вільний час за комп’ютером або планшетом? Тернопільська IT STEP Academу знає, як звернути її увагу в правильне русло. Навчальний заклад запрошуємо малечу віком 7-14 років та їх батьків на безкоштовний відкритий урок «Створення персонажа з гри Brawl Stars». Під час уроку розглянуть таке:

  • Чим цікавий стиль Pixel Art та де він може знадобитися;
  • Особливості створення 2D-персонажів в стилі Pixel Art;
  • Як створити персонаж з гри Brawl Stars;
  • Найпопулярніші проекти виконані в стилі Pixel Art.

Батьки дізнаються:

  • як захоплення дитини іграми та дизайном перетворити на користь;
  • професії майбутнього, до яких потрібно готувати дітей сьогодні;
  • напрями комп’ютерної освіти для дітей від Академії IT STEP.

Кількість місць обмежена, тому необхідно попередньо зареєструватись. Для цього слід просто заповнити Google-форму на сайті: https://bit.ly/3FF91Gq.

Арт-гра «Чарівні фарби»

Коли та де: 10 липня об 11:00 (вул. Руська, 21, БП «Роксолана» 810 каб.)

Організатори події - Rustam Davletov та «Арт-студія Д.Р» в Тернополі запрошують юних художників намалювати свою мрію на занятті «Чарівні фарби». Тривалість заходу – 1 година 40 хвилин.

В ньому можуть брати участь діти від восьми років. З собою треба мати полотно розміром 30х40. Організаційний внесок – 350 гривень.

На перерві малечу пригощатимуть печивом та соками. Попереднє бронювання місць за телефонами: 0977208266 або 0668334959.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up