Поринути у світ крафтового пива запрошують тернополян та гостей міста 13-14 травня в рамках «Фон Вакано Крафт Фест», що відбудеться на території Козацького острівка, у парку «Топільче».
Тут представлять пиво з Києва, Львова, Харкова, Івано-Франківська, Тернополя, Закарпаття, Дніпра та з інших міст.
- Крафтове пиво – це локальний продукт, що зазвичай продається на невеликих відстанях від місця, де його зварили, – пояснюють організатори фестивалю. – Часто придбати напій, зварений за класичною технологією, з додаванням в його рецептуру інших інгредієнтів – спецій, трав, ягід, фруктів, можна лише на пивоварні, де його зварили. Ми ж хочемо познайомити тернополян із різними смаками такого продукту.
Пиво – це напій, який знакував цілу епоху на теренах України в минулому столітті. В ті недалекі часи його пили всі, від студентів – до викладачів, від звичайних працівників – до вищого керівництва. Якщо колись пиво варили великими об’ємами , то тепер стає трендом створення маленьких крафтових пивоварень, де на перший план виходить уміння пивовара передати насиченість і унікальність смаку свого напою. З англійської сraftbeer – дослівно перекладається як "ремісниче пиво", або іншими словами – пиво ручної роботи. Якщо говорити про офіційне визначення "крафтового пива" від Американської асоціації пивоварів, то крафтовою буде вважатися броварня невеликого розміру, що варить пиво обмеженими партіями. Головним для таких броварень є мистецтво створення нових сортів та смаків. Як правило, таке пиво значно дорожче ніж серійні сорти великих пивоварень, але смак в рази кращий та більш насичений.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 16 від 17 квітня 2024
Читати номер
David Starr