Тернополян запрошують на першу Всеукраїнську вишивальну конференцію «Верхоплут» (програма)

Тернополян запрошують на першу Всеукраїнську вишивальну конференцію «Верхоплут» (програма)

Презентація проекту «Відродження борщівської сорочки», дефіле в автентичних борщівських сорочках із фондів Тернопільського обласного краєзнавчого музею, майстер-класи та лекції від українських майстрів з вишивки проведуть на першій Всеукраїнській вишивальній конференції «Верхоплут». Захід відбудеться 18 листопада о 12.00 у Тернопільському національному економічному університеті (вул. Львівська, 11).

– Мета конференції – відродження та поширення давніх технік української вишивки, – каже організатор і куратор Майя Юркевич. – Також це чудова нагода для нас, однодумців, зібратися разом за улюбленою справою – вишивкою.

Програма Всеукраїнської вишивальної конференції «Верхоплут»

І частина

Відео дня

12.00-14.00 - Відкриття конференції.

Урочиста частина.

Дефіле в автентичних борщівських сорочках працівниць Тернопільського обласного краєзнавчого музею.

Презентація проекту «Відродження борщівської сорочки».

ІІ частина

14.30-15.30 – Майстер-класи з давніх технік української вишивки від відомих майстрів. Майстер-класи будуть проводитись паралельно, тобто одночасно.

Тривалість кожного майстер-класу – 1 год. Участь у майстер-класах – безоплатна, за попередньою реєстрацією, оскільки кількість людей обмежена.

Наразі повідомляємо про майстер-класи з наступних технік вишивки від відомих майстрів:

Мережка «прутик з настилом через чисницю» від майстра народної вишивки Леся Демчук, м. Новий Розділ, Львівської обл.

«Солов‘їні вічка» від майстра народної вишивки, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України Ірини Зайцевої, м. Київ.

«Верхоплут» від майстра художньої вишивки Юлії Гончарової, м. Рівне.

«Буковинська цирка» від майстрів художньої вишивки, атестованих НСМНМУ Наталії Пташинської та Галини Михайлишиної, м. Чернівці.

Мережка «шабак» від члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України Даніели Іванюш, м. Дрогобич, Львівської обл.

«Нанизування», «зволікання» від вишивальниці Любов Пасічник, м. Вараш, Рівненської обл.

«Борщівський верхоплут» від ГО «Школа борщівської народної сорочки», м. Тернопіль.

Усі деталі про реєстрацію на кожен майстер-клас повідомимо згодом.

16.30-17.00 – Лекції з вишивки.

«Проблеми збереження і розвитку ручної вишивки як українського народного ужиткового мистецтва» від Тетяна Зез та Тетяни Серебреннікової. Капсульний показ ZETA atelier.

«Борщівська сорочка у фондах Тернопільсьського обласного краєзнавчого музею» – завідувач сектору збереження відділу фондів ТОКМ Галина Завіша.

Теми інших лекцій та доповідачі – уточнюються.

17.00-18.00 - Спілкування за вишивкою, під час якого ви зможете задати свої запитання майстрам, обмінятися досвідом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up