Тисячі прочан молились за мир та спокій в Україні

Тисячі прочан молились за мир та спокій в Україні

Всеукраїнська проща до Зарваниці відбулась 16-17 липня. На прощі були присутні такі відомі церковні діячі: Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук та гості з-за кордону, а саме Голова Польської Єпископської Конференції, Митрополит Познані Станіслав Гондецький та делегація з Австрії із єпископом.

Тисячі прочан в неділю, 17 липня, о 7 ранку вже слухали Утреню службу, адже на прощі ще з суботи. Паломники брали з собою намети та спальники і ночували просто на газонах.

Previous Next

О 9.00 розпочалась Архиєрейська Свята Літургія. Прочан ставало все більше і більше. Як стверджували священники, у суботу, 16 липня, на території Зарваниці було близько 140 тисяч прочан. Хтось йшов пішки, хтось їхав машиною, хтось автобусом, але всі були присутні з одною метою – молитись за Україну, адже цього року Католицька Церква відзначає Рік Божого милосердя.

Відео дня

Previous Next

Прочанка Оксана з Березовиці розповіла, як добиралась в Зарваницю із своїм сином Степаном.

- Ми їхали велосипедами, а ночували в наметах, - ділиться жінка. – В суботу близько 19.00 години ми добрались до місця призначення. Були на поході з свічками, це щось неймовірне! Я дуже задоволена і син теж.

Ольга із Бучача з сім’єю на прощі не вперше і радить усім приїжджати в Зарваницю.

- Це Святе місце і краще прийти сюди, аніж посидіти вдома, - каже пані Ольга. – Ми приїхали вчора ввечері, були на поході з свічками, враження та емоції не передати словами.Біля джерела Святої Анни теж було чимало людей. Прочани занурювались у воду з метою зцілення душі та тіла, бо, як відомо, вода у купелі – свята. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up