ТОП-10 книг, які читають тернополяни, щоб стати щасливими та успішними

ТОП-10 книг, які читають тернополяни, щоб стати щасливими та успішними
  • Мотиваційна та психологічна література набуває все більшої популярності. Самоосвіта та саморозвиток зараз "в тренді".
  • Ми підготували підбірку із якісного та щойновиданого нон-фікшину. Репортажі, книжки про здоров’я, батьківство та фізику, і ще багато усього цікавого.
  • "20 хвилин" продовжує проект із цікавими підбірками сучасних книг, що читають у Тернополі.  

Про те які книги із літератури "но-фікшн" обирають тернополяни ми запитали у книгарні "Ярослав Мудрий". Разом із консультанткою обрали 10 книг, про які тернополяни найчастіше запитували. 

- Така література про особистісний ріст стала популярною близько двох-трьох років тому, - розповідає продавчиня книг Ольга Чайковська. - Зазвичай такі книги шукають чоловіки віком від 20 до 40 років. Але є окрема категорія книг із саморозвитку для жінок. 

Для підбірки ми обрали книги різних років.

Відео дня

"Витончене мистецтво забивати на все"

(Марк Менсон)

Про книгу:  За тематикою «Витончене мистецтво забивати на все» можна віднести до посібників із саморозвитку та мотивації, хоча насправді являє собою критичну реакцію на принципи, закладені в більшості подібних книг. Як стверджує Менсон, як тільки ми зможемо прийняти свої страхи, недоліки та невизначеності, як тільки ми перестанемо уникати невдач і почнемо стикатися з хворобливими істинами, тільки тоді ми почнемо знаходити мужність, наполегливість, чесність, відповідальність, цікавість і прощення, які так шукаємо.

"Маленька книга Люке"

(Мік Вікінг)

Про книгу: Ключі до щастя заховані у всьому світі. Саме це доводить у свій новій книжці Мік Вікінг, засновник Інституту дослідження щастя в Копенгагені.  Подорожуючи світом, він розкриває секрети найщасливіших людей. Кожна країна має свій рецепт, головне — знайти його складові. Ділячись порадами від щасливчиків з усіх куточків Землі, автор аналізує, що впливає на формування феномену щастя: від приготування вечері чи теревенів із сусідами до життєвих пріоритетів. Ця книжка — путівник, що допоможе відшукати радість та гармонію в повсякденному житті. 

"Вальс гормонів"

Наталя Зубраєва

Про книгу: Книга про жіноче здоров'я від лікарки, яка спеціалізується на гормональному здоров'ї й харчуванні задля досягнення балансу ендокринної системи. "Вальс гормонів" - це унікальна жіноча енциклопедія здоров'я. Ви дізнаєтесь, як:  змешити вагу; позбутися безсоння;  нормалізувати жіночий цикл; стати красунею з ідеальною шкірою, нігтями і волоссям; відчути крила за спиною і нескінченний приплив енергії і сил та багато інших цікавих речей про своє тіло.

"Почніть говорити "Ні"

Людмила Калабуха

Про книгу: "Говорити "НІ" та відмовляти – треба!" – впевнена авторка. І докладно розбирає чому, коли, а головне – як це робити: від переговорів із клієнтами, підлеглими, колегами по роботі, випадковими знайомими до стосунків із коханими, друзями, дітьми та батьками. Ви знайдете вичерпні відповіді на запитання, як позбутися відчуття провини, що його намагаються нам нав’язати.

"У ліжку з твоїм чоловіком"

Ніка Набокова


Про книгу: Книга буде корисною не лише дружинам, а й незаміжнім дівчатам. Їм, напевне, в першу чергу. І не тому, щоб застерегти їх від стосунків з одруженими чоловіками, а для того, щоб не опинитися в ролі обманутої дружини. Автор розповідає свою історію, описує свій роман з одруженим чоловіком. Всі переваги і недоліки, всі радості і неприємності. Ви проживаєте цю к6игу разом з авторкою, так життєво і правдиво вона написана. 

"Емоційний інтелект"

Деніел Ґоулман

- Група ментальних здібностей, які беруть участь в усвідомленні та розумінні власних емоцій і емоцій оточуючих. Люди з високим рівнем емоційного інтелекту добре розуміють свої емоції і почуття інших людей, можуть ефективно керувати своєю емоційною сферою, і тому в суспільстві їхня поведінка більш адаптивна і вони легше досягають своїх цілей у взаємодії з оточуючими.

"Думай і багатій"

Наполеон Гілл

«Думай і багатій» — книжка, вже довгі роки не здає позицій серед кращих бестселерів у літературі про бізнес та мотивацію. Саме вона свого часу допомогла досягти успіху Генрі Форду, Теодору Рузвельту, Чарльзу Шваабу, Джону Рокфеллеру, Вудро Вілсону та багатьом іншим! Позитивні відгуки про книгу «Думай і багатій» вже залишили міжнародні видання, а також мільйони читачів, серед яких впливові політики та підприємці.

"Навчися вчитися" 

Барбара Оклі



- Ви математик чи гуманітарій? Професорка Барбара Оклі переконує, що таких понять не існує. Кожен із нас має внутрішній потенціал, щоб засвоїти будь-які знання. Головне — навчитися вчитися й запустити свій мозок на повну. Навіть більше, одноманітний і цілеспрямований рух до розв’язання проблеми — не завжди найкращий шлях. Інколи варто зробити крок назад, щоб поглянути на завдання з іншого боку, запустити свою креативність, навіть якщо ви працюєте над розв’язанням математичної задачі.
 

"Сила інтровертів"

Сюзен Кейт

Про книгу: "Сила інтровертів" є спробою Сьюзен Кейн розкрити потенціал тихих людей, ілюструючи свої думки численними прикладами з різних сфер людського життя (бізнесу, освіти, політики, культурного та громадського життя). Вона сама є типовим інтровертом і на своєму прикладі ділиться порадами, як добитись успіху у житті.

"Цілюща сила думки"

Люїза Хей

Про книгу: Усі ми бажаємо одного — щастя. Щодня шукаємо його в обличчях випадкових перехожих, приємних дрібничках, малих і великих звершеннях. Нам здається, що щастя недосяжне, воно ходить далеко від нас. Ця книжка розкриє найзаповітнішу таємницю сховку щастя. Адже воно — у кожному з нас. Авторка пояснює, як відкинути всі негативні упередження й думки, що заважають бути щасливими та насолоджуватися життям. Вона радить звернутися до внутрішньої мудрості, полюбити та прийняти себе таким, яким ми є. 

Яка ваша улюблена книга із психологічної літератури? Які ще підбірки Вам було б цікаво побачити на сайті "20 хвилин". Відповідь залишайте у коментарях.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up