ТОП-5 книг про вино (ФОТО)

ТОП-5 книг про вино (ФОТО)
  • Вино - не просто напій. Вино - цілий культ. У одній із тернопільських книгарень ми знайшли п'ять книг про "напій богів".
  • "20 хвилин" продовжує проєкт із цікавими підбірками сучасних книг, що читають у Тернополі.    

- Зараз серед молоді справжній культ вина, -  розповідає консультант книгарні "Є" Оксана.-  Тому і книги про цей напій досить популярні. Купують і художні, і наукові, і про виноробство. Вино - це мистецтво. Щоб добре розуміти його смаки, потрібно знати багато про історію та походження напою. 

Продавчиня книг каже, що часто такі книги купують і для подарунків друзям чи знайомим. Адже не без того, що люди, які люблять гарне вино, цінують і хорошу літературу. 

Разом із Оксаною ми обрали книги для читачів "20 хвилин". Тут серед закордонних авторів знайшли і твори українського автора. 

Відео дня

"Схиблені на вині"

Б'янка Боскер

Про книгу: Захоплива історія, що навчить отримувати задоволення від смаку вина, уникаючи таких впливів, як ціна чи марка. Журналістка Б'янка Боскер зовсім не розумілася на вині, вважала сомельє лише пафосними офіціантами, а єдиною реакцією її мозку на келих червоного чи білого було банальне «Ура! Я п'ю вино!». Та одного разу вона зовсім випадково зацікавилася світовими змаганнями сомельє. Відтоді почалася її подорож серед шанувальників смаків, шукачів надзвичайних пляшок, творців запахів, схиблених гедоністів і найамбітніших сомельє світу. То навіщо весь цей галас навколо вина? Чи справді є різниця між пляшкою за 20 і за 200 доларів? Книжка для всіх, хто любить вино, хоче зрозуміти, як розбиратися в ньому та смакувати цей напій. Для тих, кого захоплює робота сомельє або ж хто навпаки скептично ставиться до винного бізнесу.

"Кульбабове вино"

Рей Бредбері

Про книгу: Роман описує три літніх місяці з життя головного героя - дванадцятирічного хлопчика Дугласа Сполдинга, що живе в містечку Грін Таун. Прототипом міста став рідний для письменника Уокиган в штаті Іллінойс, а героя - сам автор. Тому твір можна назвати автобіографічним. Але це визначення умовно, так як в книзі немає сюжету як такого. А є безліч сюжетних ліній і персонажів, що виявляються в поле зору Дугласа, від імені якого ведеться розповідь. Але головне навіть не сюжет, а особлива атмосфера, про яку у відгуках про книгу «Кульбабове вино» пишуть читачі. Повість нагадує картини імпресіоністів, де кожна історія і персонаж дивують і змушують задуматися. Головному герою залишається тільки записувати враження від побаченого і почутого в блокнот, щоб потім поділитися з нами.

"Усе, що треба знати про вино"

Пакетт Мадлен, Геммек Джастін

Про книгу: Скільки таємниць ховається у пляшці вина: як з ним поводитися, подавати, декантувати, дегустувати, а з чим найкраще смакувати. Скільки відтінків кольорів і смаків приховує вино? І чи знали ви, що Совіньйон Блан може пахнути свіжоскошеною травою і чому в Шардоне з’являються нотки вершкового масла?  Про все це у книжці «Wine Folly. Усе, що треба знати про вино» — лаконічно, стильно і в картинках. Це ідеальний практичний путівник для тих, хто хоче знати про вино більше, ніж написано на етикетці: поради на всі «винні» випадки, опис 55-ти основних вин в інфографіці та 20 географічних карт головних винних регіонів світу.

"Вино з троянд"

Василь Симоненко

Про книгу: Класика української поезії. Василь Симоненко — один із найяскравіших поетів покоління “шістдесятників”. До збірки ввійшли його оповідання, казки і вибрані вірші. Провідними мотивами творчості Василя Симоненка є оспівування краси,  поетичні роздуми про  минуле і майбутнє, сенс життя, призначення людини на землі, відповідальність кожного за все, що відбувається довкола.
 

"Вино"

Курс Ендрю Джеффорда

- Знайомство з коротким курсом «Вино» від Эндрю Джеффорда надасть можливість читачеві здійснити прогулянку винними регіонами й познайомитися із «зірковими» сортами винного світу, дізнатись більше про дегустацію та смак якісного вина, його текстуру, аромат та секрети приготування в різних куточках світу. Бенджамін Франклін казав: «Вино — це повсякчасне нагадування нам про те, що Бог хоче бачити нас щасливими». Видавництво Vivat випускає подарункове видання для щасливих людей – книжку одного з найкращих знавців вина.

А ви любите вино? Які ще підбірки вам було б цікаво побачити на сайті "20 хвилин". Відповідь залишайте у коментарях.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Василь Потюк

    От до чого тут «Кульбабове вино»?

    Ця книжка не має до вина абсолютно ніякого відношення. Ви по назві орієнтуєтеся?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up