Топ-5 культурних подій вересня

Топ-5 культурних подій вересня

Вересень у Тернополі буде дуже насиченим різноманітними культурними подіями – знайдуться розваги на будь-який смак.

Гумористичний концерт «Ліга Сміху. Захід», міжнародна фан-зустріч AC/DC – TERNOPIL OR BUST, Міжнародний фестиваль електронної музики X-Fest, ХV Всеукраїнський фестиваль «Тернопільські театральні вечори», «Фестиваль сала і самогону, Міжнародний фестиваль ретро автомобілів «Золота підкова» відбудуться в Тернополі у вересні.

Вже 7 вересня о 19.00 тернополян та гостей міста запрошують у ПК «Березіль» на гумористичне шоу «Ліга сміху. Захід». Глядачі дізнаються, хто стане першим чемпіоном «Тернопільської Ліги Сміху». Зі сцени звучатимуть найсмішніші жарти. Команди обіцяють неймовірне шоу. Квитки – у касі ПК «Березіль», ЦУМ (від Konica.), м-н Konica (вул. Київська). Довідки за тел.: 096 701 76 00.

Вперше в Україні офіційний фан-клуб AC/DC в Україні проведе зустріч для всіх фанів гурту в барі «Коза» 9 вересня о 20.00. У програмі: метровий торт AC/DC, фаєр-шоу, селфі з всесвітньовідомою бляшанкою, та «море» музики легендарного гурту. Приїде щонайменше 30 фанів з Англії та Німеччини. Також захід відвідає колекціонер нашивок AC/DC, яких в нього вже назбиралось понад  3000 штук. Організатори обіцяють, буде «гаряче». Зустріч проходитиме під гаслом  TERNOPIL OR BUST (від назви альбому AC/DC Rock or Bust - прим. ред.). Вхід на фан-зустріч у барі «Коза» платний. Квитки можна придбати в ЦУМі за 150 грн.

Відео дня

Однією із найочікуваніших мистецьких подій вересня стане ХV Всеукраїнський фестиваль «Тернопільські театральні вечори. Дебют», присвячений 130-річчю Леся Курбаса. Цього року він відбудеться 17-25 вересня в  Тернопільському академічному обласному  драмтеатр ім. Т. Шевченка на великій та малій сценах, а також на сцені Тернопільського академічного обласного театру актора і ляльки. Фестиваль ставить за мету пошук молодих талановитих українських режисерів, сценографів, художників, композиторів, драматургів, акторів для відслідковування сучасного театрального процесу в різноманітності його напрямків, стилів.

Відкриє фестиваль Київський академічний театр «Колесо» комедією «Блаженний острів або отак загинув Гуска» (М. Куліш) - 17 вересня о 19.00. Волинський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Т.  Шевченка привезе комедію 18+ А. Ніколаї «Любов до скону» - 18 вересня о 19.00. Рівненський академічний обласний український музично-драматичний театр представить рок-оперу Г. Татарченка та Ю. Рибчинського «Біла ворона» - 19 вересня о 19.00. Дикий театр: театр, що провокує (м. Київ) привезе у Тернопіль виставу про жінок 18+ Ю. Тупікіна «Бути знизу» - 20 вересня о 19.00. Театр «Золоті ворота» (м. Київ) запропонує до уваги тернополян живу історію П. Ар’є «Кольори» - 21 вересня о 19.00. Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської репрезентує любовну історію з антрактом за мотивами п’єси А. Менчелла «Сяй, мій божевільний діаманте!» - 22 вересня о 19.00. Львівський національний академічний український драматичний театр ім. М. Заньковецької привезе драму І. Франка «Украдене щастя» - 23 вересня о 19.00. Закриють фестиваль господарі свята 24 вересня о 19.00 музичною комедією за М. Гоголем «Сорочинський ярмарок».

Дві вистави відбудуться на малій сцені драмтеатру. Так, 17 вересня о 16.00 буде трагедія Ф. Г. Лорки «Криваве весілля», яку представить Перфомативний театр BEDLAM (м. Київ). А 20 вересня о 16.00 Києво-Могилянський театральний центр «ПАСІКА» та Театральна студія «ВІК» запропонують до уваги публіки анекдот з антрактом М. Гершензона «Хелемські мудреці». Ще дві вистави покажуть на сцені Тернопільського академічного обласного театру актора і ляльки. Зокрема актори цього театру 17 вересня о 12.00 зіграють прем’єрну казку про мамине благословення О. Дмитрієва «Василина».  24 вересня о 16.00 Незалежна творча майстерня «сІнемАтографЬ» (м. Київ) представить драму-феєрію І. Карпенка-Карого «Пристрасть».  

Черговий смачний захід «Фестиваль сала і самогону» чекає на тернополян 22-24 вересня на Театральному майдані міста. Організатори обіцяють зробити його насиченим різноманітними кулінарними цікавинками. Чим дивуватимуть ресторатори гостей свята поки залишається в таємниці.

Заключною мистецькою подією першого місяця осені стане Міжнародний фестиваль ретро автомобілів «Золота підкова», що відбудеться 29 вересня-1 жовтня на Театральному майдані Тернополя. Ідея цього фестивалю полягає в тому, щоби разом з пропагуванням старожитніх авто оглянути всі замки Західної України, а також змістовно провести час. Львівський авто-фан-клуб «ЗАЗ-козак» проводить його восьмий рік поспіль. У нашому краї цей захід відбувся втретє. Півсотні раритетних авто з різних країн світу подолають чималу відстань, щоб взяти участь у Міжнародному фестивалі. Головна вимога до автовласників – вік їхніх машин щонайменше 35 років. До речі, учасниками  минулорічного фестивалю «Золота підкова» були 50 історичних автомобілів. Ретропробіг був присвячений творчості Іоанна Георга Пінзеля та світлій пам'яті Віри Стецько, яка досліджувала феномен нашого видатного земляка. У травні  2016 р. у Тернополі відкрили музей «Ретрокортеж». Таких музеїв лише 5 в Україні.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up