Топ-5 детективів із тернопільської книгарні

Топ-5 детективів із тернопільської книгарні
  • Для любителів захопливих історій про криваві злочини і геніальних детективів, що їх розкривають.
  • "20 хвилин" продовжує проєкт із цікавими підбірками сучасних книг, що читають у Тернополі.  
     

"У розшуку"

Джон ле Карре

Про книгу: У молодого чеченця Ісси Карпова непросте минуле - трагічна смерть матері, злочини батька, тюрми й катування, втеча і нелегальний перетин кордону, до того ж за ним полюють спецслужби різних країн, бо підозрюють, що він пов’язаний з терористами-­ісламістами. Хлопець переїжджає у інше місто, щоб забути минуле, почати нове життя, вивчитися на лікаря та зустрічає дівчину, яка вирішує допомогти йому. Проте доведеться розгадати непросту загадку: хто насправді Ісса - мрійник з чистим серцем чи злочинець, невинна жертва чи лише пішак у чиїйсь великій грі?
 

Відео дня

"Передчасне прощання"

Майкл Коннеллі 

Про книгу: Залишивши службу в Департаменті поліції Лос-Анджелеса, детектив Гаррі Босх вирішує зайнятися приватною практикою і невдовзі отримує перше замовлення. До нього звертається літній мільйонер-відлюдник із проханням відшукати дівчину, в яку він був закоханий у молодості, а також дізнатися, чи є у нього нащадки. Оскільки на кін поставлено великі кошти, Гаррі розуміє, що завдання є дуже небезпечним і для нього самого, і для тих людей, яких він має розшукати.  Гаррі виходить на слід серійного ґвалтівника — найбільш грізного суперника за всю свою поліцейську кар’єру.

"Літак без неї"

Мішель Бюссі

Про книгу: Ліз-Роз чи Емілі? Ким виявиться тримісячне немовля — єдина людина, що врятувалася під час падіння літака? Дві сім’ї — багата і бідна — ведуть запеклу боротьбу за право оформлення опікунства над дитиною. Вісімнадцять років по тому приватний детектив, який, здавалося б, знайшов ключ до цієї загадки, накладає на себе руки, лишивши по собі тільки зошит, що в ньому викладено всі деталі розслідування.

"Лемберг. Справи комісара Вістовича"

Богдан Коломійчук

Про книгу: Книга укранського авора. Під титулом «Лемберг» зібрані романи і повісті з циклу пригод львівського комісара Адама Вістовича. Події у творах, що увійшли до видання, відбуваються на початку XX століття у Львові, Кракові, Відні, Будапешті. Загадкові події, заплутані справи, карколомні пригоди і безкомпромісний комісар поліції володіють увагою читача до останнього рядка.

"Дівчина у потягу"

Пола Гоукінз

 

Про книгу: Рейчел щодня сідає на той самий потяг. Проїжджаючи повз затишні приміські будиночки, вона щодня бачить подружню пару, яка снідає на веранді. Рейчел подобається спостерігати за ними, адже їхнє життя видається їй більш радісним, ніж її власне. Але одного разу в цьому безтурботному раю, яким вона уявляє їхню оселю, жінку спіткає дещо приголомшливе. У поліції Рейчел не повірять…

А які детективи любите ви? Які ще підбірки вам було б цікаво побачити на сайті "20 хвилин". Відповідь залишайте у коментарях.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • heyanss

    Де купити Справи комісара Вістовича???? Я перерила все, є тільки в Букві, але мені не підходять там умови.
  • Uljana Yefimovich

    "Дівчина у потязі"-крутий триллер, тримає в напрузі до останнього

keyboard_arrow_up