Спробувати різні смаки крафтового пива із топ найкращих приватних пивоварень України, а також скуштувати справжнє м'ясо, яке смажить кухар із Грузії із двадцятирічним досвідом, можна буде 6-9 травня у дружній ресторації «Мамонт». Окрім того у суботу, 6 травня, та у вівторок, 9 травня, о 18.00 усі зацікавлені матимуть нагоду послухати цікаві лекції про пиво. У перший день пивовар із м. Козови Володимир Ярема розкаже про ель пиво, а у вівторок про лагер пиво розповість власник пивоварні з Великих Бірок Микола Смачило.
Упродовж чотирьох днів у дружній ресторації «Мамонт» свою продукцію представлятимуть приватні пивоварені зі Львова, Запоріжжя, Києва, Закарпаття і Тернопілля.
- Зараз є багато маленьких крафтових пивоварень, – зазначив співвласник ресторації «Мамонт», один із засновників фестивалю «Вуличний ринок» Ігор Леткий. – У нас вже четвертий рік продається пиво з Великих Бірок. Його люблять не тільки в Тернополі, а й в інших містах. Буде також львівський театр пива «Правда», київська «Лісопилка» з брендом «Варвар», закарпатський бренд «Ципа», що минулого року виграв престижну європейську номінацію і визнаний багатьма країнами. Також буде пиво із Запоріжжя та двох локальних пивоварень – із Козови та Великих Бірок.
Оскільки до пінного напою смакує м’ясо, тому на літньому майданчику ресторану нещодавно відкрили гриль-зону, де смажить лише два види м’яса – свинину і курятину. Цим займається кухар із великим досвідом роботи – Темур Фероян. Він родом із Грузії, але вже давно в Україні, тож дуже добре знає секрети приготування найсмачнішого шашлику.
- Якщо людям сподобаються такі вихідні, то ми їх проводитимемо щомісяця або ж раз на два тижні, – каже Ігор Леткий. – Минулого року ми проводили пікнік-дні, де був безкоштовний лимонад. Тоді готували різні ковбаски, лаваші з сиром і гриль. До речі, м’ясо буде в нас на постійній основі, а крафтове пиво – не у повному асортименті. Бо є таке, що коштує понад 200 грн. за пляшку 0,33 л. До речі, вартість бокалу крафтового пива – від 23 до 69 грн. Можна буде придбати й сувенірні пляшки, що містять 750 мл. цього напою.
Виграти шашлик та бокал пива або ж сет із курятиною, свининою та овочами-гриль можуть тернополяни, які стануть учасниками конкурсів у соцмережах з нагоди таких вихідних.
- У фейсбуці ми проводимо паралельно два конкурси, – додав Ігор Леткий. – Серед тих, хто зробить репост основної афіші нашого заходу буде розіграна порція шашлику і бокал пива. У цьому конкурсі буде декілька переможців: одні будуть визначатися за кількістю лайків під постом і буде один рандомний вибір людини. Другий конкурс проведемо серед тих, хто виставить постер вихідних справжнього м’яса і крафтового пива у себе в профілі. Серед них розіграємо сет з курятиною, свинино та овочами, приготованими на грилі.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 16 від 17 квітня 2024
Читати номер
Эдуард Дубоделов
Эдуард Дубоделов
Эдуард Дубоделов