У жовтні у Тернополі буде два фестивалі – «Обжинки 2019» і «На каву і до кави в Тернопіль»

У жовтні у Тернополі буде два фестивалі – «Обжинки 2019» і «На каву і до кави в Тернопіль»

Парад домашніх тварин, конкурс на найкраще соління та квашення, конкурс на найсмачнішу консервацію за домашнім рецептом, Перша Тернопільська пивна миля, спалення опудала, безкоштовне караоке, а також конкурси, фотозони, майстер-класи та дегустації – усе це буде на унікальному фестивалі «Обжинки 2019». Він пройде у Тернополі в парку імені Тараса Шевченка 4-6 жовтня. Ще один фестиваль «На каву і до кави в Тернопіль» відбудеться 25-27 жовтня на Театральному майдані. Обидві події організовують у Файному місті уперше.

  • У жовтні в Тернополі мало заходів, тому знижується потік туристів, –  розповідає директор Туристично-Інформаційного центру м. Тернополя Тарас Ковальчук  – Тому ми організовуємо дві події, які допоможуть покращити цю ситуацію. В нас аграрний регіон, тож колись після завершення осінньо-польових робіт була традиція проводити обжинки, яку ми хочемо відновити.

Вже 4-6 жовтня у парку ім. Т. Шевченка для тернополян і гостей міста проведуть фестиваль «Обжинки 2019». Він стартує з параду домашніх тварин. Особливістю даної події стануть конкурси на найкраще соління та квашення та на найсмачнішу консервацію за домашнім рецептом. Учасниками можуть стати всі охочі. Для цього досить зареєструватися на участь у конкурсах в Туристично-Інформаційного центру м. Тернополя і представити свою продукцію на фестивалі. Соління, квашення і домашню консервацію оцінюватиме експертне журі. Переможці отримають грошові призи за перше, друге і третє місця.

  • 6 жовтня навколо острівця «Чайка» ми проведемо Першу Тернопільську пивну милю, – додає Тарас Ковальчук. – Учасники мають оббігти навколо острівця 4 кола, випиваючи пиво після кожного.

Під час фестивалю будуть різні забави, танці, співи тощо. Дійство завершиться спаленням опудала, яке захищало поля від шкідників.

25-27 жовтня на Театральному майдані відбудеться ще один фестиваль «На каву і до кави в Тернопіль».

Відео дня
  • На жаль, у Тернополі нема такого гастрономічного продукту, який можна було б взяти з собою до кави, – каже Тарас Ковальчук. – Тому ми проведемо конкурс на найкращий рецепт тернопільського пляцка. Такий досвід вже є в Одеси, де створювали торт «Фонтан», коли жителі міста приносили свої рецепти і вироби на дегустацію, а журі визначало найкращий гастрономічний продукт. Суддями у Тернополі будуть найкращі шеф-кухарі України.

Також в рамках цього фестивалю будуть змагання і конкурси серед кельнерів – на швидкість і на найкраще запам’ятовування замовлень. Організатори запросили людину-рекордсмена по запам’ятовуванню. Він проведе майстер-клас для офіціантів. Учасники отримають грамотами, а переможці – медалі та грошові винагороди.

На Театральному майдані розмістять намети Туристично-Інформаційного центру та один великий намет, площею 100 квадратних метрів, в якому проведуть змагання, майстер-класи та конкурси.

Участь у фестивалі «На каву і до кави в Тернопіль» можуть взяти як професіонали, так і любителі. Деталі за телефоном: 098 052 07 20.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ирина Шалайда

    Скільки можна стовкати  той нещасний парк!  Скоро з нього вже нічого не лишиться. Невже нема інших  парків і площадок?  Залишився  парадний  вхід,  більший ніж весь парк і набережна. Решта території знищена і розбита.Це просто знущання над нашою родзинкою, яка перетворюється в руїни.
  • Петро Беріт

    Моє звернення до ТМР про те скільки витрачено грошей на ці фестивалі вже протерміноване пару місяців... не хочуть в міській раді щоб ми це знали. Плати податки і сопи собі в дві дзюрки, нафіга тобі холопе знати куди ми списуємо твої гроші...
  • Olya Voznjak

    Клас ! Дуже цікаво, головне щоб не перетворилось на чергову галицьку дефіляду .
  • Наташа Карел

    На каву і до кави-дуже цікавий захід!!!і вперше без алкоголю!

    Наташа Карел reply Наташа Карел

    Петро Беріт ні,соління це інший захід,а кава то кава!!!

    Петро Беріт reply Наташа Карел

    Наташа Карел нууу, буде ж стільки соління, та то гріх однією кавою обійтись...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up