Варто взяти з собою на відпочинок: ТОП-5 книг із запахом моря

Варто взяти  з собою на відпочинок: ТОП-5 книг із запахом моря
  • Що може бути кращим від відпочинку на березі моря? - Лише відпочинок у компанії гарної книги.
  • "20 хвилин" продовжує проект із цікавими підбірками сучасних книг, що читають у Тернополі.  
     

У одній із книгарень міста ми знайшли 5 книг на морську тематику. Продавці розповідають, що влітку читачів більшає. Адже у людей з'являються відпустки та багато вільного часу. 

- Люди не часто запитують саме книги про море або відпочинок,  - розповідає консультант у книгарні "Книжкова хата" пані Надія. - Але коли обирають для себе щось почитати - то часто розповідають, що книги беруть з собою у подорож. Про море у нас є і багато книг для підлітків та дітей. Але можна знайти багато нових романів про море. Тим, хто любить полежати на пляжі із хорошою книгою обов'язково щось знайдемо. 
 

«Море-океан»

Алессандро Барікко

Відео дня
div>
 
Про книгу: Художник, який малює море морською водою; дівчина, що потерпає від емоцій, які наступають на неї звідусіль і змушують лякатися навіть власних кроків; професор, який пише листи уявній коханій і одне за одним складає до шухлядки, щоб колись зустріти саме ту, яка, здивована й ошелешена, промовить йому: «Ти божевільний!» – і покохає його; жінка, як зрадила свого чоловіка й приїхала до моря приборкати пристрасть… Усіх їх об'єднує готель , а ще «одне-єдине слово, однак по-своєму безмежне, навіть чарівне, нестерпно просте» – МОРЕ. Якщо ви так само, як і герої Барікко, потребуєте лікування морем, «омивання у хвилях» – не чекаючи, поринайте у морські обійми книжки, адже море тут з перших сторінок хлюпочеться через край.

 

"Старий і море"

Ернест Гемінґвей


 

Про книгу: “Старий і море” – це книга, яку потрібно читати під час сієсти посеред спекотного літа, щоб краще відчути її колорит, відчути себе в кубинському селищі, а потім посеред солоних вод карибського моря у маленькому старому рибацького човні під нещадно палаючим сонцем. Адже так, читач сам стає свідком та співучасником непростої боротьби: як зовнішньої, так і внутрішнього протистояння людини та моря. Саньтяго – уже не молодий рибалка. Відлюдкуватий та чудакуватий, самотній та незаможній. Море для нього – це єдине джерело доходу та їжі. Не дивно, що він часто відправляється на риболовлю. Однак цього разу, у пошуках справжнього улову йому пощастило знайти велику рибу, настільки велику та важку, що її неможливо було самому ні втягнути до човна, ні витягнути на берег. 
 

"Про море мені розкажи"

Ельчін Сафарлі

Про книгу: Автор упевнений, що любов до міста — це природно. І навіть більше — місто теж може вас любити! Заводити в потрібні місця, знайомити з важливими людьми та давати побути наодинці з собою коли вам так цього хочеться. Але відносини з містом теж потрібно вміти будувати, адже бувають злети та падіння, сонячні та похмурі дні, коли багато про що потрібно сказати, і ще про більше — помовчати... Це роман-спогад в одному містечку біля моря, де на деревах росте хурма, а у людей похилого віку завжди знайдеться мудра життєва порада. У ньому багато романтики, контрастів, щирості та яскравих фарб, яких додасть в життя ця книга своєму читачеві.


"Бабине літо"

Марк Лівін

 

Про книгу: Ця добра і сумна книжка українського автора  розповідає про 10-літнього хлопчика Ждана, який приїхав на літо до бабусі й дідуся, бо мама з татом вирішили розлучитися. Він дивиться на світ, ніби такий звичний, і розуміє – світ змінюється, його чому? і як? уже значно складніші. Так настає дорослішання. Але є тут і машинки-паровози-футбол-збиті коліна та найкращий друг на літо – усе, що робить наші спогади про дитинство такими добрими і сумними.
 

"Ловець океану"

Володимир Єрмоленко

 

Про книгу: Автор розказує нам про всім відомого персонажа міфів Давної Греції - Одіссея, але подає його кардинально в іншому світлі.Книга - роздуми. Кожна сторінка наповнена словами, реченнями, інколи цілими абзацами, які хочеться цитувати, завуальовані 'образи міфічного минулого такі актуальні і сьогодні. У цій книзі піднята тема найважливішого - почуттів. 
 

А ви читаєте на відпочинку?? Які ще підбірки Вам було б цікаво побачити на сайті "20 хвилин"?  Відповідь залишайте у коментарях.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up