«Він затверджував акторів листами з в'язниці»: у Тернополі презентували фільм Олега Сенцова «Номери»

«Він затверджував акторів листами з в'язниці»: у Тернополі презентували фільм Олега Сенцова «Номери»

20 листопада в "Палаці кіно" у Тернополі відбувся перший показ фільму Олега Сенцова «Номери». Стрічку у Тернополі презентувала акторка Марія Смолякова, яка зіграла у стрічці роль Десятої.

Сценарій фільму базується на однойменній п'єсі Олега Сенцова 2011 року та оповідає про ув’язнене суспільство, яке намагається побороти свої страхи та отримати свободу.

Кадр з фільму "Номери"

Відео дня

Герої стрічки живуть за умов диктатури, вони не мають імен, лише номери від одного до десяти, та вклоняються правителю Нулю. Однак, не всі згодні підкорятися правилам і кілька героїв все ж наважуються зруйнувати систему.

Перед показом фільму у Тернополі одна з героїнь картини - Марія Смолякова - відповіла на запитання журналістів про саму стрічку та цікаві моменти зі зйомок.

Де відбувалися зйомки фільму?

– Зйомки відбувалися у Києві. Для цього створили та облаштували спеціальний павільйон, в якому весь час ці зйомки і проводили.

Як ви гадаєте, що є родзинкою цієї стрічки?

– Ні в кого в фільмі немає імен, у кожного свій номер.

Як відбувалися зйомки фільму, адже вони почалися ще коли Олег Сенцов перебував у в'язниці?

– Все відбувалося через листи, Олег керував фільмом ще коли був у в'язниці. Вигляд та опис кожного з персонажів йому розписували на окремому листку. Олегу Сенцову писали про нас, і він нас затверджував, а перед тим актори ще пройшли кастинг, де був присутній Ахтем Сеїтаблаєв.

Під час перебування у в'язниці Олег Сенцов голодував. Коли фільм вже знімали, він ще продовжував голодування?

– Так, він тоді ще голодував. Крім того, він просив актора, який зіграв Дев’ятого, також голодувати спеціально для п’ятого акту.

Прем'єра фільму вже відбулася на міжнародному рівні. Де саме?

– Наші актори і творча команда ще в лютому цього року представили стрічку на міжнародному кінофестивалі Berlinale у Берліні.

До розробки фільму долучилися декілька країн. Що це за країни?

– Фільм розроблений в колаборації з Чехією, Польщею та Францією. До того ж оператором виступив поляк, який також провів у в'язниці один рік як політичний в'язень.

Це Ваш перший художній фільм?

– Я знімаюся в кіно з восьми років, в цьому плані мені дуже пощастило. До фільму «Номери» я знімалася ще в одному серіалі. Але саме ця стрічка стала моїм першим художнім фільмом. Я хвилювалася, бо розуміла, яка на мені відповідальність, адже це ж п’єса Олега Сенцова. Втім, вже на кастингу я поспілкувалася з Ахтемом Сеїтаблаєвим, його слова мене заспокоїли та розслабили. Одразу коли я вийшла, то подзвонила до мами зі словами: «Це були найкращі проби в моєму житті».

Розкажіть про свою роль

– Я зіграла Десяту. Це, на перший погляд, дуже наївна дівчина, яка дивиться на життя в рожевих окулярах. Втім, вона все розуміє і знає, що відбувається, в одній зі сцен глядач зможе це зрозуміти.

В чому ви бачите сенс стрічки?

– Я розумію фільм наступним чином, є певні правила за якими ми живемо і завжди є люди, які хочуть вирватися з цих правил, але оточення не завжди це розуміє. До того ж, якщо влада дістанеться не в ті руки, вона може негативно вплинути на все суспільство.

А ви вже бачили фільм «Номери»? Чи сподобався він вам? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up