Як виглядають та чи працюють всі фонтани Тернополя? Ми перевірили

Як виглядають та чи працюють всі фонтани Тернополя? Ми перевірили
  • В Тернополі діє 11 фонтанів і в спекотну погоду вони не тільки милують око перехожих, але й освіжають своєю прохолодою.
  • Та чи всі працюють? Ми перевірили.

Журналіст "20 хвилин" побував біля кожного з фонтанів та перевірив їх справність і стан води. То ж чи працюють вони?

Фонтан "Кульбаба" працює справно. В спекотну погоду тут дуже багато дорослих з дітьми. "Кульбаба" нова, тому і стан її фактично ідеальний. Вода виглядає чистою, плям чи зелених водоростей на плитці непомітно.

Відео дня

В парку "Національного відродження" та на "Циганці" фонтани також працюють. Як і біля попередніх, дітей тут дуже багато. Однак на "Циганці" ще й чимало дорослих. Щодо стану води, виглядає вона чистою. Немає зламаних деталей на частинах фонтану. Стоки теж не забиті.

Аераційний фонтан функціонує справно та навіть виконує свою функцію - наповнює воду біля берегової лінії киснем та не дозволяє їй застоятися. Щоправда, деякі струмені фонтану потрібно полагодити, адже напір води в них досить малий.

Два з трьох фонтанів із комплексу "Квітка терену", що знаходяться в Центрі, наповнені водою та працюють. Вони чисті, доглянуті, але вода вже починає замутнюватися. А от третій фонтан без води.

Фонтан "Каскад", який в свою чергу складається з фонтанів "Сльози Гронського" та верхнього водограю, теж працює. Вода дуже чиста, як і плитка.

Комплекс із трьох фонтанів у "Топільче" не працює вже другий рік. На дні - пусто. Деяка плитка й чиста, та подекуди видно сліди від потоків дощової води. Та й дно комплексу також не надто чисте.

На бульварі Дмитра Вишневецького фонтани працюють справно, однак вода вже набула дещо мутного кольору. Плитка чиста, а от дно вже покривається зеленим намулом.

Фонтан "Життя" у справному стані ми не застали. Однак, як розповіли тернополяни, час від часу бачать, що він все ж працює. Можливо, в ньому міняють воду. Плитка у фонтані подекуди відсутня.

Найменший фонтан у Тернополі знаходиться біля острівця "Чайка", що парку Тараса Шевченка. Фонтан працює,  але в порівнянні з іншими виглядає ну дуже вже не ефектно.

А ви задоволені станом фонтанів у Тернополі? Пишіть в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Nastya Khrebtak

    Топільче без фонтану наче степ. Сьогодні була спека вдень , фонтан би дуже став в нагоді. Але ж ні, флагшток важливіший. А могло ж бути так "фонтани Топільче ввечері".

keyboard_arrow_up