Які вишиванки одягає письменниця Наталка Михно

Які вишиванки одягає письменниця Наталка Михно
  • "20 хвилин" продовжує цикл публікацій до Дня вишиванки, який в Україні відзначають 17 травня.
  • Відому письменницю, публіциста, директора Теребовлянської Княжої книгозбірні Наталку Михно часто можна побачити у вишиванці. Скільки їх у колекції пані Наталки? Чи є серед них особливі? Та чи вишиває вона сама?

- Ще моя бабуня колись казали, що українці вишивали рушники, одяг, подушки та обруси, щоб вижити і залишитися собою, - каже Наталка Михно. - Ми - ВИЖИЛИ і в Україні, і по всьому світові. Я сміливо одягаю вишиванки навіть у будні. Тоді в мене завжди покращується настрій. Все стає урочистішим. В гарячі 2014-2015 роки, коли ми часто їздила на Схід, мені здавалось, що вона захищає від всього злого мене, мою сім’ю і мою країну. Так, для мене вишиванка – захисниця українства.

У колекції письменниці 5 вишиванок. Першу вона придбала на Андріївському узвозі в Києві. Це була Полтавська вишивка, білим по білому. - Я розговорилась з продавчинею. Подарувала їй свою книгу з автографом та щирим побажанням, а вона мені – ще одну вишиванку зі словами: «Вона пасуватиме Вам до кольору очей». Хіба то не диво?- пригадує пані Наталка. – А ще у моїй колекції є сукня з назвою «Княжна». Я купила її просто у торговому центрі, але коли одягаю, то здається, що вона з Василькових часів збереглась. Сама я вишиваю, але побутові речі. Здебільшого торбинки для сушених фруктів та трав. Вважаю, що вишивка в українській хаті має бути на кожному кроці.

Відео дня

А які історії бережуть ваші вишиванки? Скільки сорочок маєте у власній колекції? Розповідайте про це у коментарях до статті.

Автор: Ольга Турчак

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up