Заняття з імпровізації, майстер-класи та зустріч із Жаданом: куди піти у Тернополі 21-22 січня?

Заняття з імпровізації, майстер-класи та зустріч із Жаданом: куди піти у Тернополі 21-22 січня?
  • Робочі будні завершились, а отже попереду два дні вихідних. Почути актуальні новини від місцевих стендаперів або ж колядки у виконанні творчих колективів, більше дізнатись про таємниці Катедри чи взяти автограф у письменника Сергія Жадана – все це можна зробити у Тернополі 21-22 січня.
  • «20 хвилин» зібрали для вас найцікавіші події, які можна відвідати у нашому місті, добряче відпочити та набратись ентузіазму й сил на наступний тиждень. Частина оголошень взяті з інформаційної платформи MoeMisto, де регулярно публікують анонси різних подій. 

В умовах війни, постійного стресу й відсутності електроенергії, слід відволікатись від новин, роботи і мати «світло всередині». Для цього варто приділяти бодай трохи часу собі. На різних локаціях Тернополя цими вихідними пройде безліч класних івентів: розважальних і пізнавальних, для дітей та дорослих. Чимало заходів мають благодійний характер, тому ви зможете допомогти Збройним Силам.Що відбуватиметься у Файному місті 21-22 січня – дивіться у нашій добірці. А також слідкуйте за оновленнями івентів на платформі MoeMisto в соцмережі Інстаграм.

Куди піти у суботу, 21 січня?

Комедійно-імпровізаційне шоу «Розгони»

Час і локація: початок о 19:00, креативний кластер «Na пошті».

Відео дня

Вхід: будь-яка гривнева купюра.

Прикрасьте суботу теплими і смішними розмовами про все на світі. У шоу «Розгони» стендап-коміки і Петро Кривий коротко і по факту розкажуть про найактуальніші теми і новини, які відбулися за останні дні. Цього разу буде прекрасна жіноча компанія. Разом на сцені учасники заходу, які вказані на афіші, обговорюватимуть події, жартуватимуть і спілкуватимуться з глядачами. «Зробимо все можливе, щоб ви провели вечір з усмішкою», – йдеться в анонсі.

Заняття з імпровізації «Комунікуй! Імпровізуй! Живи!»

Час і локація: початок о 12:00, тривалість – 2 год, кластер «Na пошті».

Вхід: вартість участі – 100 гривень.

Імпровізація – це здатність отримувати максимум результату при мінімумі затрат, вміння ловити насолоду кожного моменту і навик перетворювати все, що відбувається, у задоволення. Імпровізація – це мистецтво тут і зараз. Тому в креативному кластері «Na пошті» вирішили провести таке заняття. Тренером є Вікторія Єсауленко, яка більше двадцяти років в комунікаціях, більше восьми – у тренерстві, близько чотирьох – працює арт-терапевтом. Жінка 10 років займається театральною імпровізацією і готова ділитися всім, чого навчилася за весь цей час. Також вона блогер, автор книг і спікер. На занятті Вікторія навчить учасників:

  • сміливо виступати перед будь-якою аудиторією, чи це сотня колег, чи ваше подружжя;
  • вміти знайомитися і налагоджувати контакт з будь-якою людиною;
  • адаптуватися до будь-якої ситуації, незалежно від оточення;
  • відновлювати внутрішню енергію завдяки сміху і гумору.

Прийшовши на захід, отримаєте 2 години корисної інформації, цікавого досвіду, сміху, обіймашок і емоційного відновлення. Аби зареєструватись, слід заповнити форму: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSdRPAruRvvNIG.../viewform.

Святковий концерт Оксани Білозір «Різдво у колі друзів»

Час і локація: початок о 17:00, тривалість – 2 год, ПК «Березіль».

Вхід: придбати квитки на концерт можна на касі у Палаці культури «Березіль».

У Тернопіль приїжджає народна артистка України – Оксана Білозір. Це вже не просто щорічна зустріч у нашому місті. Для багатьох тернополян її виступ — справжня сімейна традиція! Концерти співачки завжди наповнені енергетикою добра та любові, а пісні давно стали виразним символом українського, справжнього. Оксана Білозір виконує перевірені часом композиції, які ми любимо і знаємо. У програмі концерту будуть відомі українські пісні та колядки. Тож запросіть найрідніших і приходьте! Поринайте у молодість, юність та дитинство разом з трепетними й емоційними шлягерами видатної артистки…

Комедія «Занадто одружений таксист»

Час і локація: початок о 18:00, Драмтеатр імені Тараса Шевченка.

Вхід: квитки можна купити тут: https://ticketclub.com.ua/eventsession/14361/. Їхня вартість становить 130-150 гривень, залежно від обраного вами місця у залі.

«Кохання на швидкості – дві дружини на годину. Скільки квартир, телефонів та… дружин потрібно пересічному таксистові для життєвого спокою та рівноваги? Внаслідок нічної пригоди з неврівноваженою бабусею таксист Джон Сміт отримує черепно-мозкову травму. Пролежавши ніч у лікарні, він збивається з графіку і не може пригадати, до якої ж дружини необхідно іти в цю годину. А чекають його обидві не на жарт схвильовані кохані…» – такий короткий опис комедії. Режисер-постановник вистави – Микола Бажанов. Серед дійових осіб: Джон Сміт (виконує Андрій Малінович), Мері Сміт (Оксана Левків), Барбара Сміт (Юлія Яблонська), Стенлі Поуні (Віталій Зубченко), інспектор Траутон (Віталій Луговий), інспектор Портерхаус (Ігор Наконечний), Боббі Франклін (Роман Демчук) та репортер (Володимир Процюк). Тривалість – 2 год 20 хв.

Куди піти у неділю, 22 січня?

Вільний мікрофон (стендап)

Час і локація: початок о 19:00, креативний кластер «Na пошті».

Вхід: будь-яка гривнева купюра.

Традиційно у неділю в арт-просторі чекають тернополян на «Вільному мікрофоні», де найкращі місцеві коміки перевірятимуть свої жарти. З вас вимагається лише будь-яка купюра, хороший настрій і взяти з собою товаришів!

Екскурсія Архикатедральним собором

Час і локація: початок о 16:15, деталі повідомлять після реєстрації.

Вхід: запис на екскурсію обов’язковий, по телефону вам скажуть ціну.

А чи знаєте ви, що підлога Архикатедрального собору автентична, ще з часів заснування? Адже у 1906 році її перекладали і залишили весь той самий матеріал. «Туристично-інформаційний центр міста Тернополя» запрошує усіх охочих на прогулянку катедрою, під час якої дізнаєтесь чимало цікавого про собор. Реєстрація закінчується за день до екскурсії! Запис за номером: 098 0520 720.

Зустріч з автором Сергієм Жаданом

Час і локація: початок о 15:00, тривалість – 1,5 год, кластер «Na пошті».

Вхід: вільний (безкоштовно).

Новина, яку всі так хотіли почути! Сергій Жадан поговорить про літературу та навіть подарує містянам автограф вже 22 січня в арт-просторі «Na пошті». На зустріч з відомою особистістю кличуть читачів, представників ЗМІ, а також усіх охочих поспілкуватись з митцем. Нагадаємо, Сергій Жадан – автор поетичних збірок «Життя Марії», «Тамплієри», «Антена», «Список кораблів», «Псалом авіації», п’єси «Хлібне перемир’я», роману «Інтернат», романів «Месопотамія» і «Ворошиловград», які нещодавно перевидало видавництво Meridian Czernowitz. До речі, ці видання можна придбати під час зустрічі з автором. Таймінг заходу:

  • 15:00-16:00 – автограф-сесія.
  • 16:00-16:30 – спілкування із медіа у форматі «запитання-відповіді».

Щорічний парад вертепів

Час і локація: дійство стартує вранці у ТРЦ Подоляни.

Вхід: вільний (безкоштовно).

У «Подолянах» відбудеться традиційний парад вертепів. Десятки колективів з Тернополя та області, незабутнє театралізоване дійство й історія, яка оживає  через тисячоліття! Ви почуєте нові цікаві обробки та колядки на сучасний лад, а для переможців передбачені призи. Реєстрація учасників завершилась 18 січня.

Казка для дітей «Як звірі зиму зустріли»

Час і локація: початок об 11:00, тоді – о 13:30, тривалість – 45 хвилин, Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки.

Вхід: вартість квитка – 60 гривень.

Містерія непокори «Голгофа»

Час і локація:  початок о 18:00, Драмтеатр імені Тараса Шевченка.

Вхід: квитки можна купити тут: https://ticketclub.com.ua/eventsession/14362/. Їхня вартість становить 130-150 гривень, залежно від обраного вами місця у залі.

«Український народ завжди отримував великих людей, які першими йшли і вказували іншим шлях до Бога, свободи, любові. У XX-ому столітті серед церковних діячів такими духовними провідниками були Андрей Шептицький та Йосиф Сліпий. Перший розпочав велику справу розбудови Української Церкви, а другий – розвинув, поширив, заявив цілому світові про її існування. У житті Йосифа Сліпого відобразилася доля Української Церкви після Другої світової війни. Ісповіднику віри, каторжанину радянських таборів, Патріарху Української Греко-Католицької Церкви присвячується містерія непокори «Голгофа», – такий короткий опис вистави. Режисура належить народному артисту України Олегу Мосійчуку. Тривалість вистави: 2 год 20 хвилин.

Казкова Резиденція на Театральному майдані

Цього тижня локація завершує свою роботу до наступного сезону. Тому ТІЦ \ Туристично-Інформаційний центр м.Тернополя запрошує містян на останні заходи: «Якщо ти ще не був, або вже був – завітай до нас». Резиденція знаходиться на Театральній площі. У разі повітряної тривоги чи вимкнення світла, вона працювати не буде. У Резиденції на вас чекають майстер-класи.

Зокрема, у суботу, 21 січня, з 13:00 до 15:00 можна прийти на декорування медово-імбирних пряників від «Країни НЯМ». З 15:00 по 18:00 пройде майстер-клас з декорування новорічних іграшок від майстерні чудес «Викрутаси».

Натомість у неділю, 22 січня, на локації проведуть такі заходи: 11:00 -13:00 – виготовлення новорічних зайчиків від Тані Бакай; 13:00 - 15:00 – вибійка на тканині від «Країни НЯМ»; 15:00 - 18:00 – виготовлення свічок від «Магія меду».

Додаткову інформацію можна дізнатись за номером телефону: 098 0 520 720.  

А Ви відвідаєте якийсь із заходів? Або напишіть у коментарях свої варіанти, де можна культурно відпочити у Тернополі на вихідних.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Polina Daineha

    Суперова підбірка. Дякую❤️🇺🇦
  • pitersuperfly

    По другому сказати  - як проє..ти вихідні.
  • Юля Козира

    Скажіть , а де локація "Na пошті"?

    Юля Козира reply Юля Козира

    Дякую🧡

    Новини Тернополя - 20 хвилин reply Юля Козира

    Юля Козира вулиця Чорновола, 4

keyboard_arrow_up