Зустріч з «Пташкою», дитячі майстер-класи та презентація книжки: куди піти у Тернополі 28-29 січня?

Зустріч з «Пташкою», дитячі майстер-класи та презентація книжки: куди піти у Тернополі 28-29 січня?
  • Вихідні у Тернополі обіцяють бути цікавими. У суботу та неділю в місті організовують різні пізнавальні лекції, зустріч з «Пташкою» та купу смішних стендапів. А для тих, хто відкладав похід в театр – саме час купувати білети і насолодитися грою акторів.
  • Де відбуватиметься кожне дійство, скільки коштуватимуть квитки і коли варто приходити – читайте у нашому матеріалі.

«20 хвилин» зібрали для вас найцікавіші події, що можна відвідати у Файному місті. Попри війну, не відкладайте відпочинок на потім, адже саме перезавантаження дає всім нам сили боротися за Перемогу, гідно працювати на своєму фронті та донатити. Що відбуватиметься у Файному місті 28-29 січня – дивіться у нашій добірці. А також слідкуйте за оновленнями івентів на платформі MoeMisto в соцмережі Інстаграм.

Субота, 28 січня

Заняття з імпровізації

Імпровізація – це здатність отримувати максимум результату при мінімумі затрат, вміння ловити насолоду кожного моменту і навик перетворювати все, що відбувається, у задоволення. Імпровізація – це мистецтво тут і зараз. Тому в креативному кластері «Na пошті» вирішили провести таке заняття.

Відео дня

Тренером є Вікторія Єсауленко, яка більше двадцяти років в комунікаціях, більше восьми – у тренерстві, близько чотирьох – працює арт-терапевтом. Жінка 10 років займається театральною імпровізацією і готова ділитися всім, чого навчилася за весь цей час. Також вона блогер, автор книг і спікер. На занятті Вікторія навчить учасників:

  • сміливо виступати перед будь-якою аудиторією, чи це сотня колег, чи ваше подружжя;
  • вміти знайомитися і налагоджувати контакт з будь-якою людиною;
  • адаптуватися до будь-якої ситуації, незалежно від оточення;
  • відновлювати внутрішню енергію завдяки сміху і гумору.

Прийшовши на захід, отримаєте дві години корисної інформації, цікавого досвіду, сміху, обіймашок і емоційного відновлення.

Час і локація: креативний кластер «Na пошті» (вулиця Коперника, 4). Початок о 10:00.

Вхід: реєструйтеся за посиланням

Лекція для батьків

Як говорити з дітьми про сексуальність? Як бути сексуальною? Що може або не повинен знати мій син чи донька? Відповіді на ці питання щодня шукають батьки, аби не зашкодити своїй дитині і все правильно пояснити.

У цьому допоможе вам лікарка акушер-гінеколог Оксана Хамуляй. Вона проведе лекцію на тему «Здорова сексуальність: що це і коли починати говорити про це з дітьми?» Цей майстер-клас більше, ніж просто лекція. Він не про інструкції задоволення, а про внутрішній стан і любові до себе, про відносини з собою.

Час і локація: школа Thinkglobal, вулиця Тролейбусна, 9Б. Захід розпочнеться об 11:00.

Вхід вільний. Обов’язково треба зареєструватися за посиланням

Майстер-клас з виготовлення пряників

Туристично-Інформаційний центр міста Тернопіль запрошує всіх бажаючих на майстер-клас з декорування медово-імбирних пряників від «Країни НЯМ». Кожен самостійно може обрати для себе набір пряників і розмалювати їх. Це можуть бути ялинки, звірі та патріотичні пряники.

Час і локація: центр знаходиться у трикутному будиночку на Театральній площі. Захід відбудеться за адресою вулиця Грушевського, 2. З 12:00 до 17:00.

Вхід: всі деталі за номером – 098 0 520 720.

Презентація книжки

Тернополян запрошують на презентацію книжки під назвою «Зрозуміти архітектуру». Автором є архітектор та урбаніст Юліан Чаплінський. Під час зустрічі автор поговорить з присутніми про те, як зрозуміти архітектуру, про красу та стиль, про старе та нове, про відбудову зруйнованого та забудову старих міст.

Всі разом будуть дискутувати про те, як побачити трохи більше за тими будинками, які оточують нас в місті. Модеруватиме розмову архітектор Дмитро Райфшнайдер. Долучайтеся, зустріч обіцяє бути цікавою для всіх.

Час і локація: креативний кластер «Na пошті» (вулиця Коперника, 4). Початок о 16:00.

Вхід вільний.

Стендап-концерт

Вам не вистачає позитивних емоцій і ви давно не сміялися від душі? Тоді скоріше купуйте квитки та приходьте на комедію на будь-який смак з кухаром Данілом та стендап-бандою Тернополя. Відбудеться зйомка, а отже для вас звучатиме лише новий, актуальний та перевірений матеріал.

Для вас виступатимуть Євген Королько, Макс Магас, Сергій Кушнір, Таня Фіалка, Дмитро Сушевський, Василь Бор. Також проведуть благодійний аукціон із трофеями з передової. Отримані кошти передадуть нашим захисникам.

Час і локація: креативний кластер «Na пошті» (вулиця Коперника, 4). Початок о 19:00.

Вхід: вартість одного квитка – 200 гривень. Для військовослужбовцям безкоштовно.

Музична комедія-жарт «Як наші діти парубкували»

Легка комедійна вистава, наче пронизана духом українського села, сповнена традиційними піснями, танцями та жартами. Молодий парубок закоханий у дівчину та хоче на ній одружитися. Проте згоди на шлюб не дають її батьки. На які фантастичні вигадки здатні хлопці заради досягнення бажаної мети? Ви навіть собі не уявляєте.

Режисер-постановник комедії – народний артист України Олег Мосійчук. Виставу ведуть Віталій Луговий та Юрій Черненко. Вистава триватиме дві години і 20 хвилин.

Час і локація: Тернопільський театр імені Тараса Шевченка (бульвар Тараса Шевченка, 22). Початок о 18:00.

Вхід: квитки коштують130-150 гривень.

Неділя, 29 січня

Майстер-клас з прикрашання одягу

Ви або ваші діти полюбляють прикрашати одяг? Тоді долучайтеся до майстер-класу вибійка на тканині від Туристично-Інформаційного центру міста Тернопіль. Під чітким керівництвом майстрів ви задекоруєте мішечок чи сумку-шопер.

За бажанням можна приносити на майстер-клас власні речі і прикрашати їх. Давня українська техніка перетворить звичайні речі на справжній витвір мистецтва. Тож, долучайтеся.

Час і локація: центр знаходиться у трикутному будиночку на Театральній площі. Захід відбудеться за адресою вулиця Грушевського, 2. З 12:00 до 17:00.

Вхід: всі деталі за номером — 098 0 520 720.

Зустріч з «Пташкою»

Молодь Тернополя та Тернопільщини запрошують на зустріч із захисницею Маріуполя Катериною Поліщук («Пташкою»). Катю «Пташку» ви точно бачили на відео. Вона у підземеллях металургійного комбінату підтримувала бійців прекрасним голосом і повстанськими співанками – «Зродились ми великої години» та «Батько наш Бандера». Їй 21 рік і вона родом з маленького села на Шумщині.

Катя пройшла у Києві курси домедичної допомоги, і вже у 2021 році надавала нашим бійцям медичну допомогу у зоні бойових дій на Донеччині. Була парамедиком медичного батальйону «Госпітальєри». Під час війни Катерина приїхала до госпіталю в Маріуполі, щоб рятувати людей. Шпиталь розбомбили, тож вона з іншими парамедиками потрапила на Азовсталь.

19 травня 2022 року «Пташка» разом з іншими медиками та військовослужбовцями ЗСУ, виконуючи наказ президента, вийшла з «Азовсталі». Усі оборонці заводу потрапили у російський полон. 21 вересня вдалося повернути кількох українських військовополонених. Серед них і Пташка.

Час і локація: Центр Науки Тернополя за адресою: площа Героїв Євромайдану, 4. Початок о 17:10.

Вхід вільний.

Драматична містерія «Тарас»

Два століття пролягли між добою Шевченка і сьогоденням. Але час не віддаляє нас від Тараса, не зменшує потреби в розумінні феномену його особистості, не послаблює чарівності і сили Кобзаревого слова. Драматична містерія – невигаданий світ Тарасового дитинства, страдницькі шляхи поетової юності, зрілості – до останнього подиху, до найвищих вершин вселюдської слави.

Режисура і музичне вирішення – народний артист України Олег Мосійчук. Тривалість вистави – година 45 хвилин без антракту.

Час і локація: Тернопільський театр імені Тараса Шевченка (бульвар Тараса Шевченка, 22). Початок о 18:00.

Вхід: квитки коштують130-150 гривень.

Тернополяни, а як ви проводите свої вихідні, що допомагає вам відпочити і налаштуватися на позитив? Чи відвідуєте заходи, можливо подорожуєте Тернопільщиною? Діліться своїми історіями у коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up