Ми відтворили ретро фото з району «Оболоня». Дивіться, як змінилося місто!

Ми відтворили ретро фото з району «Оболоня». Дивіться, як змінилося місто!
  • Мікрорайон «Оболоня» з’явився після Другої світової, коли місто почало розбудовувати. До того часу там було всього кілька будівель.
  • Ми відтворили фотографії старого міста. Дивіться, як воно змінилося!

Про минуле нашого міста читайте у розділі «Ретро Тернопіль». Там ви знайдете не лише публікації серії «З одного ракурсу», а й історії кульових закладів, відомих будівель міста та багато чого цікавого і пізнавального!

Це фото початку 50-х років. Вантажний автомобіль їде по вуличці в сторону, де розташований центральний універмаг.

Відео дня

Це перехрестя вул. Острозького і бульвару Т. Шевченка 60-их років (колишня вул. М. Островського і вул. К. Маркса ). На чорно-білій фотографії працівники  «Укржилремпроекту».

А так змінилась вулиця Анатолія Живова. Раніше там були одноповерхові будинки. Однак тепер вздовж дороги різні магазини, офіси, ще радянські панельні будинки.

А це гуртожитки біля автовокзалу. На старому фото можна побачити автобуси, які прибувають в Тернопіль. Тепер це місце в рекламних банерах та обставлене МАФами. Поруч почали зводити новобудови.

Це центральний вхід у пологовий будинок, який працював у 50–х роках. Потім в цій будівлі почав працювати шкіро-венерологічний диспансер.

Це церква Успіння Пресвятої Богородиці. Фото зроблено незадовго до зруйнування святині у 1962 році більшовиками.  Відбудували церкву у 1991 році.

Порівняйте перше фото 1974 року і тепер. Це будинок на розі вулиць Князя Острозького і Митрополита Шептицького. Тепер тут офісні приміщення та ресторан.

А це будівництво будівлі, де зараз працює «Укрсімбанк».Так виглядало перехрестя вулиці Живова та Шептицького у середині 90–х років.

А ви пам’ятаєте, який вигляд мало місто раніше? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Наталія Хомишин

    Ваша постійна авторизація доводить до стресу!!! Одразу пропадає бажання читати Вас і дивитися!!

    Новини Тернополя - 20 хвилин reply Наталія Хомишин

    Наталія Хомишин чому постійна? Ви один раз авторизовуєтесь та читаєте 5 матеріалів безкоштовно, а далі потрібна підписка. Можливо, ви прочитали вже 5 і вам пропунують підписатися. Це вартує 1 грн за 2 місяці

keyboard_arrow_up