Сім років минуло, а як все змінилося: що стало з будинками на Руській. Відтворили фото з одного ракурсу

Сім років минуло, а як все змінилося: що стало з будинками на Руській. Відтворили фото з одного ракурсу

Тернопіль постійно змінюється. Щось будують та реставрують, а щось руйнується. Ми відтворили дев’ять фото з центральної вулиці міста. Дивіться на зміни за сім років!

Про минуле нашого міста читайте у розділі «Ретро Тернопіль». Там ви знайдете не лише публікації серії «З одного ракурсу», а й історії кульових закладів, відомих будівель міста та багато чого цікавого і пізнавального!

Всього за кілька років на Руській встигли зробити кілька реконструкцій, виросли нові мафи та змінилось чимало магазинів. Ми відтворили фото 2015 року. 

Це будівля біля технічного університету на перехресті Руської, Богдана Хмельницького та Гоголя. Раніше там був продуктовий магазин. Тепер там відкрили новий міні–маркет.

Відео дня

Зупинка «Євроринок» тепер зветься зупинкою «Технічний університет». Змінилась не лише назва. Там облаштували нову зупинку, встановили інформаційний монітор. Змінилися і магазини у приміщенні.

А це навчальний корпус медичного університету. Його відреставрували, оновили стіни на оздоблення.  

Будинки, де розташована центральна бібліотека маже не змінилися. Забрали одну решітку з балкону над входом до банку.

Частину фасаду минулого року вирішили перефарбувати в жовті та сині кольори. Однак це викликало обурення у тернополян, адже фасад надто виділявся та зовсім не вписувався в у вигляд вулиці. Як виявилось, фарбувати фасад в нові кольори почали без дозволу. Горе–реставрацію зафарбували, але фасад добре попсували. Новий шар фарби нерівномірний і за ним помітні яскраві стіни.

Церкву Різдва Христового також відреставрували. Замінили дах. Однак на куполах храму тепер немає частини образів, які колись прикрашали святиню.

Біля кооперативного коледжу з’явився новий МАФ.

На перехресті Руської та Замкової тепер працює «Ощадбанк».

А так змінився торговий центр, де колись працювало культове кафе «Нептун». В обшарпаній радянській будівлі крім кафе був маркет «Барвінок». Однак у 2016 році мережа закрилась. Після реставрації новий торговий центр не впізнати. А як вам подобається більше? Напишіть коментарях!

А вам подобаються зміни? Пишіть у коментарях!

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Василь Зозуляк

    Фотки за 2015-й з Гуглмапс)
  • Сергии Кырык

    Новини Тернополя на 20 хвилин ви зовсім дурні?
  • Dina T-r

    Сфотографуйте висотку в парку Шевченка, загорожі під будівництво біля Орнави, купу пеньків в центрі міста, біг-борди замість дерев...А дихати чим...В 2000 році планували парк навпроти 11 школи,  садили дерева. І де тепер той парк. Будівельники здають будинки без куща чи дерева навколо і з балконами, що звисають над дорогою...
  • Natalia Wiliżyńska

    Підмалювали , помінялися власники , магазини і вивіски
    Фест заслуги , і це зроблено не за бюджет міста , а кожна фірма магазин робить сама .
    А те що зрізали пів міста дерев, знищили парки , ганьба !
    А про дороги взагалі мовчу

keyboard_arrow_up