Тернопіль 105 років тому: ми відтворили унікальну відеохроніку

Тернопіль 105 років тому: ми відтворили унікальну відеохроніку

Одна з найстаріших відеохронік, на яку потрапив Тернопіль, знята під час першої світової війни у 1917 році. На унікальних кадрах можна побачити, як виглядало місто. Ми відтворили і порівняли зміни міста. Дивіться відео!

Значна частина будівель під час війни була знищена або пошкоджена. На кінохроніці можна побачити як виглядали вулиці міста без автомобілів та з кінними возами.  

На кадри потрапив залізничний вокзал. Зі сторони перону зміна зовнішнього вигляду вокзалу змінилась, адже руйнували його під час Першої та Другої світової. Однак ці зміни не настільки помітні.

Відео дня
v class="video-block">

Що справді кардинально змінилось після реконструкції – це фасад будівлі, яка виходить на Привокзальний майдан. Це чи не єдині відеокадри старого вокалу.

Вулиця Сагайдачного раніше звалась вулицею 3 Мая. Це одна з небагатьох вулиць, будівлі якої вистояли дві війни. Фасади деяких будинків змінилися, добудували мансардні приміщення, однак вигляд вулиці на кадрах кінохроніки упізнаваний.

Від старого ринку залишилась тільки назва вулиці. На місці, де колись була торгівля за Австо-Угорщини та Польщі тепер двори будинків.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Uliana Ljah

    Тернопіль помирає? Чи може помер? Для чого та дурна музика? Похоронний марш би ще вставили.
  • Володимир Вітушинський

    Я сьогодні був на вул Островского 25 будинку як мені сказали 130років люди живуть на пів підвалах ФАСАД НІХТО НІКОЛИ НЕ РОБИВ НІ ЖЕКИ НІ МІСЦЕВА РАДА    СТІЧНІ ТРУБИ НЕ МІНЯВ НІХТО ЇМ НАПЕВНО 60 РОКІВ дУЖЕ ДИВНО ЩО МІСЦЕВА ВЛАДА НІЧОГО НЕ БАЧИТЬ.
  • Ірина Поліщук

    Раніше був в свій час гарний і зараз гарний але старий Тернопіль був цікавіший може тому що це були мої молоді роки я завжди люблю дивитися фотографії старого міста

    Орест Облудник reply Ірина Поліщук

    Ірина Поліщук моя бабця дуже любила згадувати ті часи, як дівкою була;  яка то веселість була!!!, любила вона повторяти...
  • Mykola Fedoriy

    Був Тарнопіль..При СРСР став Тернопіль..Від чого б це ?..

    Людмила Білоус reply Mykola Fedoriy

    При СРСР був Тєрнополь

keyboard_arrow_up