Тернопіль 90–х та наші дні: ми відтворили ретро–фото з одного ракурсу

Тернопіль 90–х та наші дні: ми відтворили ретро–фото з одного ракурсу

Наше місто постійно змінюється. Навіть за кілька років деякі будівлі та вулиці можуть отримати нове обличчя. Дивіться, яким був Тернопіль 30 років тому і як він виглядає зараз.

Центральний універмаг був збудований у 1957—1959 роках на місці зруйнованого «совітами» Парафіяльного костелу. З того часу це один з найбільших та найпопулярніших у місті торгових центрів. Так виглядала будівля у 90–х роках. Тоді фасад вже не «прикрашали» радянські агітаційні плакати або портрети вождів. Не було і численних рекламних банерів. Тепер же стіни та вікна завішані різними вивісками.

Та так виглядав готель «Тернопіль». Будівлю оновили та осучаснили. Зараз він має категорію «три зірки». В приміщенні, крім готелю. Працює ресторан, а зовсім скоро планують відкрити першу у місті залу гральних автоматів, яка працюватиме легально.

Відео дня

Цей будинок на вулиці Руській добре зберігся та майже не змінив свій зовнішній вигляд. Можна помітити, що у місті значно побільшало машин. Якщо у 90–х більшість автівок були радянські, а іномарки були рідкістю, то тепер побачити «жигуля» можна не часто.

Майдан Волі  у 90–х роках був без пам’ятників. Раніше там стояв постамент Леніна. Але його демонтували 8 серпня 1990. Тернопіль став одним з перших міст України де це зробили ще до здобуття незалежності. Пам’ятник Данилові Галицькому встановили лише у 2002 році.

А яким ви пам’ятаєте Тернопіль? Пишіть у коментарях!          

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Марина Марина

    тихий, милый город Тернополь, с детства всё лето проводила в нем ❤️
  • Amelia Cross

    Підтримуйте народ України 🇺🇦  – це проект який безпосередньо пов’язує донорів (ми не обробляємо кошти) з окремими громадян України які звертаються за фінансову допомогу.

    🇺🇦 підтримати україну
    отримати гроші підмога за п'ять хв
    Тільки для українські громадяни та українські біженці. натисніть тут --> https://s.uappl.org/08reco78

  • Надія Гульовська

    Сумно  і болить.Мій Тернопіль  90:"Камерне місто"А  сьогодні  страшно.Де архітектор,де план міста,де  Влада???Будуть  де попало,споганили  все що можна,Бульвар Шевченка, яка була  краса,На дорозі  поставили стодолу.,дороги в місті -одна назва ,а тротуари?Плитка-2 роки і розсипалася.Хто несе відповідальність?Забудовують кожен клаптик землі.,і де в центрі! Парки міста,Де?Гине  наша молодь,а за кого? За тих шкурників?Може  Франківськ  розвивати інфраструктуру  міста,робочі місця.Сумно і болить😰
  • Сергій Гуменюк

    Центр міста суттєво не змінився,А от околиці не впізнати

keyboard_arrow_up