Як встановлювали пам’ятник Небесній сотні у Тернополі: відтворили фото з одного ракурсу

Як встановлювали пам’ятник Небесній сотні у Тернополі: відтворили фото з одного ракурсу

Монумент присвячений пам’яті загиблим під час Революції Гідності з’явився у Тернополі у 2016 році. Від є одним з найновіших у місті. Дивіться, як встановлювали пам’ятник та як він змінився за шість років!

Над монументом працював архітектор Іван Жовнич та скульптор Роман Вільгушинський. Роботу над ним розпочали у серпні 2015 року. А урочисто відкрили його 14 жовтня 2016 року на свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Ось так виглядала площа під час встановлення пам’ятника 22 серпня 2016 року. Вже встановили постамент, робітники закінчують укладати бруківку. Позаду тільки починають будівництво офісного центру.

Відео дня

А це фото зі встановлення бронзового пам’ятника. Його висота без постаменту – 9 метрів. Можна побачити, що за кілька років бронза почала змінювати свій колір.

 

Ось так відбувалось урочисте відкриття пам’ятника 14 жовтня 2016 року.

Тепер біля монументу проводять різні заходи, де вшановують пам’ять тих, хто поклав своє життя за Україну.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Світлана Незбрицька

    ???!!!!!
  • Тарас Хоміцький

    Сквер Волонтерів через дорогу на голову краще зроблений. А цю площу люди обходять або минають поспіхом.
  • Mykola Fedoriy

    Трохи невдале місце вибрали,  розмістивши монумент у низині..Возвищується не пам'ятник, а домінують  висотні будинки із скла і бетону навколо нього..
  • Ксения Сачивко

    У багатьох містах немає пам‘ятників ,присвячених Небесній Сотні і це ганьба, а є лише дошки пам‘яті, тому дяка Тернополю за встановлений пам‘ятник. Ми маємо пам‘ятати тих, хто поклав власне життя за Україну і маємо пристойно шанувати пам‘ять.

    Polina Protasevich reply Ксения Сачивко

    Ксения Сачивко ви знаєте, скільки грошей на тій площі Героям Євромайдану розікрали? Це чергова схема міської влади і забудовників за тими пам'ятником стоїть

keyboard_arrow_up