Як змінилась вулиця Чорновола у Тернополі: відтворили ретро–фото з одного ракурсу!

Як змінилась вулиця Чорновола у Тернополі: відтворили ретро–фото з одного ракурсу!
  • Вулиця В’ячеслава Чорновола знаходиться у самому центрі міста. Саме її бачать гості міста, які приїхали на залізничний вокзал. Тут люблять гуляти місцеві.
  • Ми відтворили ретро–фото цієї вулиці. Дивіться, як вона змінилась!

За радянських часів ця вулиця звалась Червоноарміською. За часів Австро Угорщини – Аґенора Ґолуховського, Колійова, Ю. Пілсудського. За Польщі вулиця називалась Горбата, Аґенора, Колійова, С. Петлюри.

Коли Україна здобула Незалежність, її назвали Залізничною, а згодом – переназвали на честь В’ячеслава Чорновола – українського політика, громадського діяча, публіциста, літературного критика, діячя руху опору проти зросійщення та національної дискримінації українського народу, політичного в'язня СРСР.

Такою була вулиця у 1956 році та у наші дні. Раніше вздовж вулиці було значно більше дерев, які створювали затінок. Зараз тут ростуть червонолисті клени.

Відео дня

Так виглядало головне відділення пошти у 1970–х роках. Тепер тут заклади громадського харчування, концертні зали, офіси.

Такою була вулиця наприкінці 90–х років.

А це вулиця до реконструкції. Дорога була ширша. Під час реконструкції проїжджу частину звузили – збільшили пішохідну зону, зробили велодоріжку, поставили нові лавки, освітлення.

Так змінився фонтан «Кульбабка». Його осучаснили під час реконструкції вулиці. Тепер в спеку тут бігають діти.

А ви пам’ятаєте, як виглядала вулиця раніше? Пишіть у коментарях!

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач31

    Багацько кленів стоять зажурені, бо садили їх перед смертю, та й біля КУЛЬБАБИ зовсім не те, що на фото. Мабуть не найкращий приклад змін у Тернополі

keyboard_arrow_up