Як змінилось «Космічне містечко» у гідропарку «Топільче». Відтворили ретро-фото

Як змінилось «Космічне містечко» у гідропарку «Топільче». Відтворили ретро-фото

Гідропарк «Топільче» – наймолодший парк Тернополя. Тут є чимало різних локацій, серед яких – космічний дитячий майданчик. Ми порівняли, як воно змінилось за 35 років.

«Космічне містечко» з’явилось у парку під час реконструкції у 1985–1987 роках. Також у парку тоді облаштували «Козацьке містечко», різні атракціони, фонтани, радянську техніку – літаки та гелікоптери, які згодом демонтували.

А от дитячі ракети, супутники та космодроми – лишились. Багато з них виконували не просто декоративну функцію. Деякі ракети мали гірки та гойдалки. Гірки лишились, однак вони іржавіють.

Відео дня

Більшість входів та отворів закрили. Більшість ракет та космольотів перетворились на смітники – в них викидають пляшки та обгортки.

Деякі ракети стали меншими – демонтували частини конструкцій.

А ось цей робот у пісочниці, неподалік дитячої залізниці, виконував функції гойдалки. Тепер гойдалок немає, хоча механізм працює і робот може крутитись.

За 35 років ракети покривали фарбою десятки разів.

Однак більшість цих атракціонів не є безпечними, оскільки стоять на асфальті. Якщо впасти з такої ракети – можна травмуватися.

А ва подобаються «Космічне містечко»? Можливо, його варто демонтувати? Напишіть свою думку!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Nadiia Vovk Vovk

    Для чого показувати...І точно ...Тернопіль де Впші голови
  • Zinkiv Tania

    Може настав час все знести?У парку топільче у парку відродження.А поставити нове,сучасне за часу незалежної України.А то дивишся пережиток СССР
  • Ira Tyholiz

    Чудові спогади дитинства, але в такому стані що гидко дітей пускати. Якщо це ще можна відреставрувати, то все ж таки відновити.
  • Роман Ваврух

    Можна впасти з ліжка і травмуватись ...а що зробили щоб поправити???

keyboard_arrow_up