Зустрінемось біля «Бурячка»: як змінилися культові місця у Тернополі — відтворили ретро фото

Зустрінемось біля «Бурячка»: як змінилися культові місця у Тернополі — відтворили ретро фото
  • У Тернополі було та є чимало місць, які стали орієнтирами для місцевих. Багатьох закладів та магазинів вже давно немає, однак їх назви продовжують «жити».
  • Ми відтворили ретро фото з місць, назви яких і досі пам’ятають використовують місцеві.
  • А які орієнтири та старі культові назви знаєте ви? Напишіть у коментарях!

Магазин та кафетерій «Молоко» – справді культове місце Тернополя, яке зникло шість років тому. Цей магазин був у самому центрі міста біля Катедри. «Зустрінемося біля Молока» – казали багато тернополян. Це був орієнтир для багатьох місцевих. Демонтували вивіску 11 квітня 2016 року. Тепер на місці «Молка» магазин косметики та побутової хімії. На фасаді на пам’ять залишилась табличка з написом «Місце зустрічі біля Молока».

Не менш культова назва, яку і досі можна почути – «Бурячок». Ще один магазин у центрі міста. Деякі тернополяни, які їдуть Руською у транспорті, використовують старий орієнтир – «Виходжу блія «Бурячка». Хоча сам магазин давно зник, а на його місці працює аптека. Сама будівля змінилась. Так вона виглядала у 90–ті роки і нині. Хоча жодного нагадування про «Бурячок» не лишилось, місцеві і досі використовують цю назву.

Відео дня

«Школярик» – магазин канцелярії та всього до школи був на вулиці Грушевського. Поруч, всього за кілька десятків метрів, працюють два навчальних заклади. Тепер на цьому місці продуктовий магазин. 

Магазин «Дністер» у самому центрі Тернополя на Театралці раніше виглядав інакше та складався з кількох приміщень. Ось що про нього згадує тернополянин Віктор Мадрі.

– «Дністер» – центровий гастроном на Театральній площі. Але те, що гастрономом був цілий ряд поєднаних магазинів, пам'ятають не всі. Основний центральний відділ, там, де і зараз він є, – там були відділи кондитерські, солодощів, соки, вода. Наступний магазин під назвою «Дністер» – правіше, де зараз піцерія і ресторан "Лампа" – це м'ясний і рибний відділи (по суті окремий магазин). Наступний – бакалія.  

Біля «Старої піци» – ще один старий орієнтир. Це справді культовий у місті заклад, який почав працювати у 1984 році. Один з найстаріших закладів громадського харчування міста не лише працює в наші дні, а й користується великою популярністю серед місцевих, адже тут можна недорого та ситно поїсти. У місті з’явилось чимало схожих закладів з таким самим меню. Тож цей заклад і місце зустрічі справді є культове для Тернополя.

А які культові місця та назви знаєте ви? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (98)
  • Людмила Людмила

    До речі, мені подобається нова назва Торговиця.
  • Людмила Людмила

    Я не прихидьниця совка, хоч і прожила в ньому 40 років. Але для нинішнього покоління дійсно не залишиться культових місць. Мало не щомісяця змінюються назви магазинів та різних закладів. Вже вдруге перейменовуються вулиці. Мабуть, совкові орієнтири так і залишаться для майбутніх поколінь.
  • Надія Сеник

    Ви спочатку вивчіть термінологію, а тоді вживайте слова. Про яку культовість може йтися щодо совкових закладів? Вмикайте критичне мислення. Не слухайте старих сосків, які розповідають як було файно за совка

    Ирина reply Надія Сеник

    Надя Сеник зі своєю "боротьбою проти совка" - тут як тут) Заспокійся, цьоцю. “Культовий” – це прикметник, що має три лексичних значення. І одне із них - це щось близьке за значенням до “легендарний”, “всім відомий”. Рештою значень поцікався і припини гадити у спомини людей.
  • Читач45

    Один з найстаріших закладів міста У ПАНА ЮЗИКА, або ГАДЮШНИК історію якого я добре пам'ятаю

keyboard_arrow_up