6 лютого навчання в тернопільських школах почнеться пізніше. Пояснюємо, чому

6 лютого навчання в тернопільських школах почнеться пізніше. Пояснюємо, чому
  • Батьки масово отримують повідомлення від вчителів своїх дітей про зміну у навчальному процесі. Це тимчасово.
  • Панікувати не варто, правоохоронці проведуть всі безпекові заходи.
  • Якщо ви ухвалите рішення взагалі не пускати дитину в цей день до школи, «прогулів» їй не рахуватимуть, запевнила головна освітянка Тернополя Ольга Похиляк. І додала: всі розуміють, у який час живемо…

6 лютого навчання у тернопільських школах розпочнеться пізніше. У кожної школи — свій графік, і про нього батьків та учнів повідомляють класні керівники. Зміни відбулись через заходи безпеки, і це тимчасово.

Батьки масово отримують повідомлення від вчителів своїх дітей про зміну у навчальному процесі. Панікувати не варто, листи до силових структур про ймовірні «замінування» найрізноманітніших структур за організацій надходять щодня. Інформація в жодному з випадків не підтвердилась. Все відбувається з метою спроби дестабілізувати та деморалізувати людей. Проте ми розуміємо, в який час живемо, хто і з якою метою все це робить.

Поліція повідомила міськраду про черговий лист, який анонім надіслав з інформацією про школи. Ті повідомили управління освіти, а звідти інформацію донесли до відома директорів шкіл. Ті, ухваливши рішення провести спочатку заходи безпеки за участю силових структур, повідомляють батьків про зміну у навчальному процесі, — так пояснила начальниця управління освіти і науки міськради Ольга Похиляк листи, які тернополяни отримали 5 лютого у батьківських чатах.

Відео дня

— Ми не можемо не реагувати на такі повідомлення, хоча такі дзвінки відбуваються не вперше і, на щастя, жодна інформація не підтвердилась, — каже Ольга Похиляк. — Ми також розуміємо і батьків, що їм потрібно на роботу. Година-дві ні на що суттєво не вплине, головне – безпека дітей.

Якщо хтось вирішить не відпускати дітей цього дня до школи, «прогулів» учням не ставитимуть, запевнила Ольга Похиляк. Вчителі і дирекція шкіл ставиться до такого з розуміння, враховуючи, в яких умовах зараз живе вся Україна.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • ripa ripa

    А як можна пояснити коли приходить священик посвятити клас і вчитель дає кошти потім вимагає щоб кошти повернути від батьківського комітету

keyboard_arrow_up